Folkene bak «Kick-Ass» er tilbake. Regissør Matthew Vaughn, og manusforfatter Jane Goldman har laget «Kingsman: The Secret Service» basert på tegneserien av Mark Millar og illustratør Dave Gibbons.

Historien er ganske streit, den unge marine-avhopperen Gary Unwin (Taron Egerton) blir rekruttert av sin fars gode venn (Colin Firth), som viser seg å være hemmelig agent for en veldig britisk spionorganisasjon.

I alle henseende føles traileren veldig som en Matthew Vaughn-film, og det er nok mer enn overfladiske likheter til saktefilm-actionen i «Kick-Ass».

Rollen som den hardtslående Harry Hart er kanskje litt utypisk for slik vi er vant til å se Colin Firth de siste årene – som en av partene i romantiske komedier eller mer rolige drama. Selv har han sagt at motivasjonen for å delta i filmen var å kunne være de han så opp til på lerretet da han var yngre:

– Om du bare skal gjøre filmer som setter opp et hardt speil mot virkeligheten, så var det neppe det du håpte på da du var liten, men dette er det. Dette er som å hoppe inn i skoene til de som var heltene dine. Det er dette vi elsket da vi var barn og forelsket oss i filmen, sa han til Collider i juli.

Tagerton og Firth i «Kingsman».
Firth og Egerton i «Kingsman».

– Jeg har ventet på tilbudet om å bli Bond lenge nok, men det var Matthew Vaughn som først tenkte det var en god kombinasjon.

Sammen med Firth spiller en rekke Hollywood-gamliser, som Samuel L. Jackson, Mark Hamill og Michael Caine, som ulike veteraner i spionorganisasjonen. Jackson sier at filmer som dette er det man øvde seg på når man lekte krig som barn:

– Om vi husker hvordan det var å miste seg selv inn i en fantasiverden da du var et barn. Vi gjorde slikt. Nå får jeg gjøre det som voksen, i en større skala, sier han.

– Du trenger ikke å bli opplært til slikt. Du må vite de tekniske tingene, som kampkoreografien, men alt det andre er ting vi har ventet på å gjøre hele livet, spesielt gutter.

Strengt talt høres dette litt ut som det tv-serien «Spaced» kaller «Male Unspoken Telepathy».

I traileren får du også et glimt av Bjørn Floberg i samtale med Jacksons figur, i en rolle beskrevet som «skandinavisk statsminister».

Nå som det neppe blir noe av «Kick-Ass 3» – i 2-eren var det Jeff Wadlow som tok over som regissør – er dette ny mark for Vaughn, som hoppet av «X-Men: Days of Future Past» for noen år siden.

Fox hadde opprinnelig planlagt å ha premiere for filmen nå i oktober, men den er flyttet til neste år. Norgespremieren for «Kingsman: The Secret Service» er lagt til 27. februar 2015.