Nå begynner snart den andre bølgen av såkalte biopics – biografiske historier på film – å skylle over oss.

Etter suksesser som «Lincoln» og «Mitt liv med Liberace», får vi vel snart filmer om alt fra Susan Boyle til han som kom på tredje plass i Paradise Hotel det året. En film som derimot kan bli spennende, er «Jimi: All is By My Side», om gitaristen Jimi Hendrix.

Det er André Benjamin – kanskje best kjent som Outkasts André 3000 – som inntar hovedrollen, og spiller Jimi i 12 viktige måneder i hans liv i 1966-1967 – fram til hans gjennombrudd på Monterey-festivalen (der han tente på gitaren sin og knuste den, vet du).

Filmen er skrevet og regissert av John Ridley, mannen bak manuset på «12 Years a Slave» (og «Undercover Brother», artig nok). Et av målene hans var å avmystifisere rockeikonet:

– Det er litt som med Che Guevara; du har unger som går rundt med Che-skjorter, men de vet ingenting om politikken eller omgivelsene hans. De vet ingenting om ham. Jeg tror det skjer mye med Jimi også, sa han til Rolling Stone tidligere i år.

Imogen Poots, Hayley Atwell, og Burn Gorman spiller andre sentrale skikkelser i miljøet rundt den da oppadstormende gitaristen.

Musikken får vi derimot ikke høre så mye av. Familien til Hendrix, som sitter på rettighetene, har gått ut og sagt at ingen får bruke musikken uten deres fulle deltakelse. Benjamin har derfor spilt inn flere låter til filmen som Hendrix covret, blant annet Beatles«Sgt. Pepper Lonely Hearts Club» og flere Muddy Waters-låter.

«Jimi: All is By My Side» har fått relativt gode tilbakemeldinger fra filmfestivalanmeldere som gjerne trekker fram intimiteten i historien, og den litt odde framførelsen til Benjamin – og får skryt for ikke å være en kjedelig, klassisk livshistorie.

Filmen får amerikansk premiere den 26. september, og har enda ikke fått noen planlagt norsk dato.