Nesten to år etter at serien gjenoppsto etter en åtte år lang pause – fjorten hvis du ser bort fra filmen «I Want to Believe», som kom i 2018 – viser TV 3 torsdag den første episoden i den ellevte sesongen av «X-files». Samtidig blir den tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay.

I motsetning til fjorårets korte sesong, som hvertfall i USA hadde gode seertall, har fans av konspi-thrilleren hele ti episoder å glede seg til i år.

Men så er det slutt, hvertfall for en ene av de to FBI-agentene i den ikoniske duoen.

Allerede i høst, da de nye episodene var under innspilling, ga Gillian Anderson uttrykk for at denne gangen skulle serien konkludere på skikkelig vis og at den dermed var veis ende for Dana Scullys del.

TV-kanalen Fox forsøkte å avdramatisere utsagnene, men nå siteres hun det igjen og legger til at det aldri var ment noe lengre løp for den gjenoppståtte serien, som først ble laget i seks sesonger i perioden 1993-2002.

– Jeg har sagt det helt fra starten av, og var en smule overrasket over reaksjonene. Min forståelse var at dette skulle være en enkeltsesong, siteres 49-åringen på i det amerikanske programbladet TV Insider.

Comebacksesongen i 2016 ble da også presentert i sin tid som en «event series» – men cliffhangerslutten etterlot ingen tvil om at det var mer på vei.

Serieskaper Chris Carter skal ha hatt planen klar for hvordan fortellingen skulle videreføres, men langvarige kontraktsforhandlinger gjorde at fortsettelsen lot vente på seg.

Nå kan han endelig friste med en rekke av de faste bifugurene (inkludert Den Røykende Mannen), en svært viktig person som bare var spedbarn da serien avsluttet første gang (hint, hint) og en hel haug nye monster of the week.

Han ønsker heller ikke å lukke døra for mer «X-files», selv om det (gisp!) må bli uten skeptikeren i detektivteamet hele serien har kretset rundt.

– Det finnes mange fler historier å fortelle. Om vi får lov å fortelle dem er en annen sak. The truth is out there, sier Carter til TV Insider.