Kjenner du den?

Den følelser som ligger og ulmer dypt i knoklene dine og kiler deg i mellomgulvet? Nei? I så fall er du ikke blant de millioner av mennesker som går og er spente på Marvels kommende teppebombardement av verdens kinoer.

Det hele starter denne uka med «Iron Man 3», men i dag kan du kose seg med den første traileren til «Thor: The Dark World».

Christopher «Dr. Who» Eccleston spiller rollen som skurken Malekith i «Thor 2».

Traileren gir et lite innblikk i hva vi kan forvente oss av den kommende oppfølgeren, som får norsk kinopremiere i oktober.

Skal man tro den første teaseren står Thor (Chris Hemsworth) overfor litt av et dilemma i form av Jane Foster (Natalie Portman) – om hun viser seg å være Thors akilleshæl får vi vente til filmen med å se.

Deretter blusser også konfliktene mellom Thor og hans elskede/forhatte bror Loki (Tom Hiddleston) også opp, når de skal ta opp kampen mot deres ultimate fiende: Malekith (Christopher Eccleston).

Og, som om ikke det var nok, må Thor selvsagt også redde hele verden og tilsynelatende «ofre alt for å redde oss». Ikke småtteri å være sønn av Odin, med andre ord.

«Thor: The Dark World» er andre film i rekken av Marvels såkalte fase to, der det bygges videre på superheltenes univers som til slutt kolliderer og samler alle trådene i «The Avengers 2».

Det samme skjedde i fase én, der blant andre «Iron Man», «Captain America: The First Avenger» og nettopp «Thor» ledet opp til «The Avengers».

Resten av fase to består i tillegg til «Thor 2» og «The Avengers 2» idligere nevnte «Iron Man 3» og også «The Guardians of Galaxy» samt «Captain America: The Winter Solider» som begge kommer i 2014.