Tilbake i april omtalte vi den første (spanskdubbede) traileren til «The Impossible», en kommende film om tsunamikatastrofen signert Juan Antonio Bayona («The Orphanage»).

Filmen har Naomi Watts og Ewan McGregor i hovedrollene, og handler om en familie som kommer fra hverandre under tsunamien i 2004.

Nå har det kommet en ny engelskspråklig trailer til filmen (sjekk den over). Mens den første traileren var mektig og guffen, hinter denne til at folk bør huske lommetørklærne når denne omsider får norsk kinopremiere 18. januar til neste år. Jeg mener, når du lydlegger en trailer med en Damien Rice-cover av U2s «One» tar du en sjanse med verdens kynikere.

Jeg gleder meg likevel veldig til å sjekke ut filmen, jeg føler det er riktig tidspunkt nå å prøve å feste på film hvilken vanvittig naturkatastrofe som inntraff for snart åtte år siden, og hvilke enorme konsekvenser den fikk.

Dette er jo ikke den første filmen til å ta for seg tsunamien – for eksempel lagde HBO miniserien «Tsunami: The Aftermath» med Tim Roth allerede i 2006 (noe som vakte kritikk, blant annet fra enkelte norske pårørende). Clint Eastwoods «Hereafter» (2010) har jo også tsunamien som bakteppe.