Om bare et par uker begynner innspillingen av sesong to av «Fargo» i Calgary, og sesongpremiere er planlagt neste høst.

Serieskaper Noah Hawley klarte å få med seg et par ordentlige prominente skuespillere i første runde, og sesong to blir åpenbart ikke stort dårligere – nå er det nemlig klart at Jesse Plemons og Kirsten Dunst pakker ulltøy og bjørneskinnslue, og tropper opp på settet i januar.

OK, fra før visste vi at andre sesong er lagt til 1979, og at en av hovedkarakterene blir Lou Solverson, den tidligere politimannen og faren til Molly, som i første sesong driver sin egen café.

Deler av sesongen utforsker en hendelse som Lou i første sesong referte til i en samtale med Lorne Malvo, om ett eller annet grusomt som skjedde i Sioux Falls.

Keith Carradine som Lou Solverson i «Fargo».

Det er dog ikke kjent hvem som skal spille den unge versjonen av Lou – Kirsten Dunst skal i hvert fall spille Peggy Blomquist, en dame som driver en skjønnhetssalong, men som drømmer om større og bedre ting.

Plemons er den velmendende ektemannen hennes, en litt enkel arbeidergutt som ønsker å støtte konas drømmer og ambisjoner, selv om han ikke helt forstår dem.

I hvert fall godt nytt at to mennesker vi liker såpass godt har takket ja til roller. Plemons (også kjent som Matt Damons retarderte lillebror) er en stor tv-favoritt etter roller i «Friday Night Lights», «Breaking Bad» og «Olive Kitteridge». Dunst er kanskje mest kjent for sine filmroller, selv om hun også har dukket opp i et par tv-sammenhenger tidligere.

Serieskaper Noah Hawley har tidligere snakket mer om planene for sesong to i et intervju med Hitfix.

– Lou er en en 33 år gammel mann, som nettopp har returnert fra Vietnam-krigen. Vi kommer også til å få møte Mollys mor, og vi får kanskje vite hva som skjedde med henne, fortalte Hawley.

Handlingen vil finne sted i Fargo, Luverne og Sioux Falls.

– Området er en egen figur i serien, den er en del av personligheten. Tro meg, vi hadde laget «Fargo: Honolulu» om vi tror vi hadde klart å komme unna med det.

Hawley oppgir for øvrig at Coen-brødrenes filmer «Fargo», «No Country Old Men» og «A Serious Man» var hovedinspirasjon for første sesong.

Andre sesong kommer til å hente mer fra «Miller’s Crossing» og «The Man Who Wasn’t There» (i tillegg til «Fargo», såklart).

thatl

 

  • «Fargo» sesong én kan ses på TV 2 Sumo.