På Dagsrevyen for noen uker siden, nærmere bestemt 16.november, dukket det opp et underlig innslag om hvor skremmende mye nakenhet og pupp det er på nett, og at dette kan sees av hvem som helst – til og med barn! – og etter britisk modell har noen kommet med et forslag om at det bør være aldersgrense på musikkvideoer med for mye hud (hei og velkommen tilbake, 1982!).

Dagsrevyen dro ut i distrikts-Norge, nærmere bestemt Skåbu, for å snakke med ungdom om hva de synes om Miley Cyrus og alle de andre popstjernene som synger uten klær på.

Også norske artister er smittet, sier Dasgrevyen og viser klipp fra en Alexandra Joner-video.

– Come inside me, kom inn i meg, synger Alexandra Joner lett påkledd på sengekanten, sier Dagsrevystemmen alvorlig, mens de klipper til en liten gjeng med Skåbu-jenter i 10-12-årsalderen som rynker på nesen og rister på hodet av det de ser.

Jentene på pikerommet synes Alexandra kan dempe seg litt og tenke på at små barn kanskje synes dette egentlig er litt ekkelt.

Over til Alexandra som gjør seg klar til festaften på Buskerud Storsenter.

– Synes ikke jeg går så langt, jeg, fniser Alexandra. – Jeg er bare meg og jeg synes jo det er litt gøy å dra litt på og at det er litt show når jeg står på scenen.

Klipp til barnefamiliene i Krogstadelva som har samlet seg i sjenert avstand fra den lille catwalken inne på storsenteret, hvor lokale modeller viser undertøy og andre festligheter til dundrende teknomusikk.

En fyr i smoking ber om en ekte Buskerud storsenter-applaus for Alexandra Joner, og vinterbleke, parkaskledde nordmenn med Nille-poser klapper forsiktig.

Det er noe uendelig trist over å se det som skal være Norges mest sexy kvinne lipsynke «I’m feeling sexy» foran en stor Coop-Obs!-plakat, mens småunger og foreldre står høflig og uttrykksløst å ser på.

På pikerommet er de skjønt enige om at de ikke drømmer om å bli Alexandra Joner når de blir store.

– Jeg synes hun burde gå til en psykolog som kan prate med henne, jeg, avslutter en av småjentene.

Alexandra ser innslaget fra pikerommet på ipaden sin, og som det ansvarsfulle, modne og reflekterte mennesket hun er kniser hun:

– Ja, de barna var episke! Men hva skal jeg si? Man kan ikke please alle. Jeg gjør det som er riktig for meg, så får folk like det eller ikke.

– Da skal vi til sporten og se at man kan bli forbilde også med klærne på, sier Jarle Roheim Håkonsen i Dagsrevystudioet, og snakker selvfølgelig om Magnus Carlsen – sjakkgeni og modell…

Nåvel.

Jeg er ikke spesielt bekymret over den mentale helsen til norske 10-12-åringer når de oppfordrer Alexandra Joner til å oppsøke psykolog, men jeg er en smule bekymret over Top Model-redaksjonen som når det nå bare er fem deltagere igjen, sliter med å fylle timen sin med innhold.

Episode ti skal handle om å være sexy, om å flørte med kamera, så direkte fra Buskerud Storsenter – ta imot Norges mest sexy kvinne, Alexandra Joner!

– Alexandra har danset med selveste Justin Bieber! roper Miss Joy begeistret.

Siden jeg ikke orker å google, vet jeg ikke helt hva det betyr – har hun danset med ham på fest eller noe, mon tro?

Å, hvem bryr seg.

Modellene skal uansett i dag få lov til å danse i en musikkvideo med hun som har danset med Justin Bieber, og Alexandra forklarer at man i musikkvideoer har noe som heter koreografi.

Alexandras koreografi til jentene er som følger:

– Benet ut, så inn og den foten ut og en ripple oppover og så inn to ganger på «yeah-yeah-yeah».

yeah

Modellene skal gjøre denne «koreografien» én og én, og den som vinner får en helikoptertur over Los Angeles.

«Musikkvideoen» regisseres av norske Alex Herron og hans råd til jentene er å «ha det gøy», et råd han formidler med en entusiasme som får døde gullfisk til å fremstå som dragqueens på speed.

Alle jentene har angst, bortsett fra Rachana.

– Jeg sliter ikke med å være sexy, akkurat, slår hun fast. – Men det å danse, derimot…

For den som måtte være usikker på om Rachana got rythm, er Miss Joy der med klar tilbakemelding:

– SHE’S A DISASTER! OH MY GOD! AAAAAWFUL!

rachana

Heldigvis er ikke Rachana alene om å fornærme Miss Joys skjøre sans for dans.

Om Frida:

– She was all slow motion! Wake up, girl!

Om Ingebjørg:

– Oh my God! Barn girl on crack!

Om Ine:

– What was that?! Miss wet-t-shirt-competition?!

Trygt plassert i en registol bak kamera sitter Alexandra og ler så hun rister, og sementerer inntrykket av å være en ung kvinne som på ingen måte har tenkt å si noe som kan få andre unge kvinner til å føle seg vel. Men man kan jo ikke please alle, som vi vet.

Mon tro om ikke den jentungen i Skåbu hadde helt rett da hun foreslo at Alexandra kunne trenge litt samtaleterapi.

Dragqueen-gullfisken Alex Herron tar seg tid mellom gjespene sine til å be en svært angstfylt Lovise om å «ha det gøy», og selv om ingen kan si at det ser ut som om Lovise har det gøy, er hun den eneste som danser i høye hæler, noe som får Alexandra til å si at hun «tror på henne» – det nærmeste Alexandra Joner har kommet et kompliment under hele programmet.

Så vinneren av denne smertefulle og ydmykende øvelsen er logisk nok Ine, som flys hylende over Los Angeles i helikopter, mens de andre jentene samles i leiligheten og snakker om hvilket syyyyykt press det er på dem nå når de bare er fem igjen.

Fotoshoot.

Denne gang på The Four Aces Motel, diner-bensinstasjon-motel-filmsett, hvor Uma Thurman parkerte The Pussywagon (den såkalte Kill Bill-kirken ligger rett opp i gata), Buffy sloss mot vampyrer, Lady Gaga har spilt inn video og Rob Zombie spilte inn House of a 1000 Corpses.

Det siste er svært passende, for modellene vandrer rundt som levende døde – skrekkslagne over dagens tema, som er å være sexy på håret for Schwarzkopfs Got2be Sexy Volume Mousse (for et hårreisende produktnavn!).

Ingen er mer skrekkslagne enn Lovise, som skaper irritasjon hos de andre jentene da hun ber om å få være sist, siden hun er litt kvalm.

syk

– Hun er for svak både fysisk og mentalt for denne bransjen, altså, snøfter Ine.

– Hun er ingen konkurrent for meg, i hvert fall, sier Rachana.

Så bitcher de litt til om at Lovise feiger ut ved å være «syk», men ikke så mye som Miss Joy, som til slutt erklærer at dagens mest sexy er ham selv i shorts og bandana med stars & strips-mønster og en sliten olavest. Miss Joy, velsigne ham, får traktorlesber til å se ut som Charlize Theron.

Hjemme i leiligheten får modellene telefoner hjemmefra, og det gråtes og hulkes en masse – bortsett fra langt der mot nord, hvor Fridas mammas støtteerklæring lyder:

– Ja, du får ring hjæm når du sparkes ut, da.

Man sløser ikke med godord når tellerskrittene raser av gårde.

Eliminering!

Alexandra Joner er gjestedommer, og som fagperson sier hun at hennes viktigste oppgave er å se om modellenes fingre er der de skal være. Ingen tvil om at denne jenta kan nå langt, selv om hun ikke kan please alle.

Ellers er husfotograf Erik på plass, sammen med modellmamma La Donna og Super-Siri, som forteller at nå skal fem bli fire.

Det er ikke en glad jury som går gjennom bildene fra Four Aces.

– Kjedeliiiiiig, stønner La Donna til Frida.

– Fingrene dine er feil, sier Alexandra til Ine.

– Og bena dine henger ikke sammen med kroppen, legger Super-Siri til.

– Kjedelig, sier La Donna og Alexandra til Rachana.

– Og bena dine henger ikke samme med kroppen, legger Super-Siri til.

Ikke et ord om dagens tema, som jo var sexy hår, men det er vel ingen som har orket å skrive manus i dag.

Dog, Lovise får et etterlengtet kompliment.

– Vi har lenge lurt på om du er fotogen forfra, og det var du, sier La Donna til Lovise. – I lovelovelove it!

I bakgrunnen koker de andre modellene. Lovise som var «syk», liksom.

Mens modellene venter backstage slår juryen fast at den har lyst til å kutte bena av Rachana og Ine (Alexandra har muligens lyst til å hakke av et par fingre), eller eventuelt sende noen av dem til Kina hvor modellene kan kirurgisk få forlenget de samme bena.

I sannhet et juryrom fylt av kjærlighet, omsorg og gode råd.

– Da er vi enige, konkluderer Super-Siri.

Beste bilde går til Ingebjørg, hvis fingre og ben åpenbart var tilfredsstillende anatomisk plassert. Så følger i rask rekkefølge Lovise og Ine, mens det er Rachana og Frida som motvillig må ta hverandre i hendene og stå lutryggede og skjelvende foran Super-Siri og vente på dommen.

vinneren

– Rachana, nærbildet var nydelig, men kroppen henger ikke med, sier Super-Siri alvorlig.

Rachana synker enda mer sammen.

– Frida, du må variere ansiktsuttrykket ditt mer, for kroppen henger ikke sammen, formaner Super-Siri.

Hva i alle dager er dette slags tilbakemeldinger? Kroppen henger ikke sammen? Hva betyr egentlig det? At den flagrer ukontrollert rundt? Lever sitt eget liv? Det er jo som å si til en fotballspiller at hun er god med ballen, bortsett fra når hun er god med ballen.

Så hvem får bli? Jenta som bare har et ansiktsuttrykk eller jenta som ikke tør å satse?

La oss si det sånn: ho Frida kommer ikke te å ring hjæm med det første, for det ene ansiktsuttrykket holder til nok en uke.

Traktorlesber, babylesber, skaplesber, lipstick-lesber, byråkratlesber og håpefulle modell-lesber i hele landet gjør en mental high five og bestemmer seg for aldri å bytte ansiktsuttrykk igjen.

ansikt

You go, Frida!

Sånn til slutt pleier Super-Siri å si noe hyggelig og oppmuntrende til ukens taper, men Rachana må nøye seg med et kort «tusen takk for nå og lykke til».

Og mens hun pakker kofferten sier Rachana at hun er ganske sjokkert over utfallet.

– Og det er det mange av de andre jentene som er, også, slår hun fast. – Men det er greit, det. Om et år er jeg supermodell.

Det er vel større sannsynlighet for at Frida bytter ansiktsuttrykk før Rachana blir supermodell. Men man kan jo ikke please alle.

Neste episode: Tone Damli Aaberge. Alle hjerter fryder seg.

LES MER:

Top Model episode ni: Sex, mat og ingenting