Mens den ene etter den andre av vårens og sommerens storfilmer har fått en trailer de siste dagene, har det vært lite levende bilder å se fra «Død snø»-skaper Tommy Wirkolas Hollywood-film «Hansel and Gretel Witch Hunters».

En trailer skulle ifølge Entertainment Weekly ha kommet forrige torsdag, men dukket aldri opp.

Nå er hele filmen flyttet, ifølge den vanligvis veldig velinformerte nettutgaven til Fangoria, et magasin som har spesialisert seg på film innen horrorsjangeren. Filter får også bekreftet dette av andre kilder.

I stedet for den planlagte premieren 2. mars vil nå verdenspremieren bli først til høsten.

Vi mailet med Tommy for snaut to uker siden, i forbindelse med det varslede trailerslippet. Da var åpenbart ikke avgjørelsen om å utsette filmen tatt:

– Vi er i ferd med å låse klippen, og etter det er det lyd, bilde og musikk som står på plakaten. Denne jobben foregår helt fram til bare et par uker før filmen slippes. Så det kommer til å bli intenst hele veien fram til premieren, skrev han.

Wirkola skrev følgende om traileren, som det nå er usikkert om vi får se med det første:

– Traileren gir et fint innblikk i den verden og de karakterene vi har skapt. Man får et inntrykk av historien, og en god dose action. Traileren er veldig energisk, og representerer tonen til filmen veldig bra. Det er morsomt, intenst og hardtslående.

Produksjonsselskapet Gary Sanchez Productions og Paramount Pictures har investert 60 millioner dollar i filmen, der stjernene Jeremy Renner (Oscar-nominert for «The Hurt Locker») og Bond-pike Gemma Arterton har hovedrollene.

Det er bare snaue halvannen uke siden Wirkola og filmselskapet slapp det første bildet fra filmen, og den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Gemma Arterton uttalte seg om filmen til Entertainment Weekly. Da mente hun filmen har en Tarantino-aktig vibb – en sammenlikning også Tommy mente var passende.

– Filmen har en tøff tone, er R-rated (17-årsgrense), og inneholder banning og vold, så jeg antar at Gemma kan rettferdiggjøre den sammenligningen i så måte, skrev Wirkola.

På spørsmål om han var nervøs for mottakelsen, svarte han:

– Som sagt kommer vi til å jobbe helt fram til bare et par uker før premieren, og i tillegg gjør vi også mye presse så jeg tror det blir fullt kjør helt fram til den er ferdig. Heldigvis tror jeg at jeg ikke får så mye tid til å være nervøs, skrev Tommy Wirkola.