Tommy Wirkolas «Hansel and Gretel Witch Hunters» kommer ikke før til neste år, men allerede har Wirkola funnet sitt neste regioppdrag i Hollywood.

Ifølge Hollywood Reporter har altaværingen takket ja til «Afterburn», filmatiseringen av en scifi-tegneserie ved samme navn. Det låter som et sjangerprosjekt som skreddersydd for Wirkola, satt i en framtid der en økologisk katastrofe har nær ødelagt vår sivilisasjon. Paris brenner, Hong Kong er oversvømt.

Under aske og støv, i et avstengt område, ligger det imidlertid begravet kunstskatter og kulturarv som rike amerikanere er villige til å betale mye for.

Gerard Butler skal muligens spille lederen for et piratteam, kalt Jake, som går inn i karanteneområdet for å hente ut disse skattene.

En endeløs rekke farer venter imidlertid (blant annet zombiehaier, som vel bør passe Wirkola greit). Med andre ord virker dette som et scifi-eventyr snarere enn et «realistisk» dystopisk framtidsscenario av typen «The Road».

Geeks of Doom beskriver tegneserien som «Escape from New York», «Waterworld» og «Dawn of the Dead» slengt sammen i en blender og skrudd opp til 11, og stort sett mener anmelderen at dette funker det veldig bra.

Ifølge Hollywood Reporter vil Gerard Butler bli med om timeplanen hans tillater det. Filmen har vært under planlegging lenge (en annen regissør var lenge tilknyttet prosjektet), og endelig oppstartsdato for innspillingen er ikke gitt.

Neal Moritz, Toby Jaffe, Tobey Maguire og Ryan Kavanaugh skal produsere filmen.