Vi ble, som mange andre, veldig skuffa da Tommy Wirkolas store Hollywood-debut «Hansel and Gretel: Witch Hunters» ble flyttet fra sin opprinnelige premieredato 2. mars i år til 11. januar neste år.

Sånt lover i utgangspunktet ikke veldig godt, da januar tradisjonelt har vært en dårlig måned for lansering av film i USA (selv om dette bildet definitivt må nyanseres, i år kom det flere filmer i januar som gjorde det relativt godt inntjeningsmessig).

Men Paramount mente at flyttingen kunne forsvares med at Jeremy Renner (Hansel) var aktuell med to storfilmer i 2012, «The Bourne Legacy» og «The Avengers», og at disse ville kunne gi drahjelp til Tommy Wirkolas film.

Nå utsettes «Hansel and Gretel: Witch Hunters» igjen, men denne gangen er det heldigvis bare snakk om to små uker.

Deadline melder at premieredato nå blir 25. januar – noe som blant annet betyr at den ikke lenger trenger å konkurrere mot Warner Bros.-storfilmen «Gangster Squad», som skulle kommet samtidig.

Men hovedmotivasjonen for flyttingen er ifølge Variety at filmen skal slippes på IMAX, et format som muliggjør visning av filmen i langt større størrelse og med langt høyere oppløsning enn vanlig.

Dette er vanligvis et format som forbeholdes de største Hollywood-filmene, som «The Avengers», «The Dark Knight Rises» etc.

– De sterke actionscenene og fantastiske visuelle effektene i «Hansel and Gretel: Witch Hunters» passer perfekt for IMAX-formatet, sier Greg Foster, IMAX-direktør, til Variety.

Norge har dessverre ingen IMAX-kino, men kanskje januarsalget skal tas i London i år – kombinert med en kjapp tur innom kino for å se «Hansel and Gretel» i beste format?

Hmmm.