Tommy Wirkolas Hollywood-debut med «Hansel and Gretel: Witch Hunters» viste seg å bli en innbringende affære, med over 225 millioner innspilte dollar hittil på et budsjett på 50 millioner dollar.

Ikke rart at filmselskapet Paramount derfor er klare for en oppfølger ganske kjapt. Og skal vi tro filmens produsent Adam McKay i Gary Sanchez Productions, kan vi vente «sinnsyke saker» fra Tommy Wirkola i neste omgang.

I et intervju med Movieweb forteller «Anchorman 2»-regissøren McKay – som produserte heksefilmen sammen med sin makker Will Ferrell – at de i høyeste grad deltar også på oppfølgeren som nå er i preproduksjonsfasen med Wirkola bak roret:

– Vi har denne vanvittige norske geeken som sitter i førersetet på denne enorme pengeskapende kjempen. Det nettopp sånt som gjør Hollywood morsomt for meg, at denne unge fyren fikk overta styringen. Jeg er veldig spent på oppfølgeren, ettersom han ikke styrte kjempen av veien med førstefilmen, sier McKay til Movieweb.

Will Ferrell og Adam McKay.

– Denne gangen vil vi feste en enda slakkere line til halsbåndet hans, så han får utfolde seg friere. Jeg har allerede fått høre noen av ideene han jobber med, og det er temmelig sinnssyke saker. Dette kan bli et av de tilfellene der oppfølgeren går lengre enn førstefilmen, fortsetter McKay.

I forkant av førstefilmen, som ble utsatt en rekke ganger, ble det snakket endel om at Paramount ønsket å redusere mengden av gørr så den kunne få en lavere aldersgrense enn «R» (som tilsvarer en 18-årsgrense i USA, noe som gjør at færre vil vise/selge filmen, noe som igjen kan bety lavere inntekter).

På spørsmål om denne problemstillingen kan gjenta seg med oppfølgeren, forteller McKay at selv han ble imponert over at Paramount aldri krevde en lavere aldersgrense på førstefilmen – og at han føler seg trygg på at Wirkola får viljen sin også i oppfølgeren:

– Det er bare fordi Paramount holdt ordet sitt, at businessfolka stilte seg bak de kreative, at Wirkola vender tilbake til oppfølgeren nå.

Jeremy Renner og Tommy Wirkola.

Forvent derfor å se Jeremy Renner og Gemma Arterton returnere som enda mer brutale versjoner av Hans og Grete i løpet av 2014 en gang.

Her er traileren til førstefilmen, der vi også så kjente norske fjes som Ingrid Bolsø Berdal, Bjørn Sundquist, Stig Frode Henriksen og Christian Rubeck.