Wirkola-news! «Død snø»-regissøren opplevde i vinter at innspillingen av hans nye storfilm, en actionfilm med Colin Farrell og Mel Gibson, strandet på finansieringsproblemer knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina.

Heldigvis har finnmarkingen andre bein å stå på i påvente av at floka skal løsne. Blant annet som manusforfatter, med spesialitet å overføre tegneserieromaner til noe som kan filmes.

Tidligere har Wirkola blant annet gjort tv-seriemanus av superheltserien «The Irredeemable» for Adam McKay og 20th Century Fox. Nå har han skrevet manus til en film som skal regisseres av David Leitch, mannen bak «Atomic Blonde» og «Deadpool 2», melder Deadline.

Kjærlighet og blodsug

Det dreier seg om «Undying Love», en grafisk fortelling som kom i 2011 og handler om en tidligere soldat som forelsker seg i en kvinne med utfordringer litt utenom det vanlige: Hun er vampyr.

Slik ser heltene ut i serien, som er laget av Tomm Corker og Daniel Freedman.

For å befri henne fra denne forbannelsen må vår militære venn ta kverken på vampyren som i sin tid brakte den over henne.

Problemet er at denne vampyren ikke er en hvilken som helst blodsuger, men en av de mektigste vampyrene som noensinne har levd. Og oppgaven sender hovedpersonen ut på eventyr gjennom Hong Kongs underverden.

Boka skal være inspirert av såvel klassisk, rumensk vampyr-folklore som kinesisk mytologi. Den skulle opprinnelig filmatiseres av Warner Bros i 2012, men det ble åpenbart aldri noe av, så nå har produksjonshuset Studio 8 overtatt opsjonen.

Venter på penger til Narvik-film

Ellers venter vi på Norsk Filminstitutts behandling av Wirkolas søknad om penger for å realisere sin neste norske film – en ambisiøs krigsfilm sentrert rundt det dramatiske Narvik-slaget under Den andre verdenskrig.

Det er samme historiske setting som tv-serien som Nordisk Film jobber med å stable på beina. Til Altaposten sa Wirkola nylig at hans manus, selv om det har innslag av fiksjon, i stor grad er basert på fakta.

– Mye av handlingen er lagt rundt en som heter Hans Hardersen og hans historie. Han var med i alle kampene, fra tyskerne invaderte og til de allierte tok tilbake Narvik, så her har vi forsøkt å følge det så nøyaktig som mulig. I tillegg blir det mye om Fleischer og hans historie, sa Wirkola.