Spennende nyheter fra junaiten på tirsdagskvelden! Vår egen Tommy Wirkola har ifølge Deadline fått jobben med å regissere «War Pigs», en actionfilm med ingen ringere enn Mel Gibson og Colin Farrell i hovedrollene.

Filmen handler om en gruppe desillusjonerte tidligere spesialsoldater som drar på et siste oppdrag for å hevne seg på et kartell som drepte en av deres kollegaer i et lukrativt narko-opplegg. Farrell spiller rollefiguren Drex, mens Gibsons figur omtales bare som pastoren (gjetter på at han er badguyen, da).

De to trenger vel knapt noen introduksjon – Gibsons lange karriere omfatter alt fra «Mad Max» og «Dødelig våpen»-seriene til Oscar-hedret regi-innsats i «Braveheart».

Farrell har tidligere vist seg som en fortreffelig actionhelt i filmer som «Tigerland» og «Minority Report», og er prisbelønt for filmer som «In Bruges»og «The Lobster», mens yngre lesere kanskje forbinder ham mest med «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Gleder seg

Vi har ikke fått tak i Tommy Wirkola i kveld (EDIT: Nå har vi det – klikk her) , men så er vi ikke Altaposten heller.

– Jeg synes det er knall å få lage film sammen med så rutinerte og flinke folk, og ser fram til å gå i gang med filmingen, sier Wirkola til lokalavisa si.

Til alt overmål kan VG melde at Mel Gibson er i Oslo i dag, uten at det virker å ha noe med Wirkola-filmen å gjøre.

Erfaren actionprodusent

Den nye filmen produseres av Millennium Films, selskapet til den durkdrevne israelsk-amerikanske produsenten Avi Lerner, med action-filmer som «Olympus Has Fallen» og «The Expandables» på rullebladet.

Den skiller seg ut fra Wirkolas tidligere filmer, som «Død snø»-filmene og «Hansel & Gretel: Witch Hunters», ved at han ikke har skrevet den selv – det har to relativt ubeskrevne blad ved navn Nick Ball og John Niven gjort (OK, heller ikke Wirkolas forrige film, framtidsdystopien «What Happened to Monday» var en original Wirkola-historie, men han skrev den om ganske mye på egen hånd etter å ha overtatt prosjektet).

Tommy Wirkola på settet til «What Happened to Monday». Foto: Tudor Cucu

Wirkola har imidlertid også en annen film på gang i USA, den egen-forfattede thrilleren «Intruders», som også har noen solide folk på produsentsiden. Men vi forstår at «War Pigs» nå ligger først i køen for å bli realisert.

Her hjemme jobbes det fortsatt med å få finansene på plass for Wirkolas store film om hendelsene i Narvik under Den andre verdenskrigen. Norsk Filminstitutt har etter det vi hører en søknad om produksjonsstøtte til behandling as we speak.