Det har vært litt usikkert hvorvidt Tommy Wirkola skulle regissere oppfølgeren til 2012-filmen «Hansel & Gretel: Witch Hunters», men nå har han tydeligvis gjort et valg.

– Jeg har bestemt meg for ikke å regissere «Hansel & Gretel 2», sier Wirkola til Fangoria.

Årsaken virker å være at han er lei av oppfølgere – i tillegg har han en rekke andre prosjekter på gang.

– Jeg har blitt knyttet til flere ting, det handler om tid og prioriteringer. Jeg har gjort «Død snø», så «Hansel & Gretel», så «Død snø 2». Jeg vil gjøre noe litt annet nå, og ikke bare oppfølgere.

Her nevner han heller ikke de mer særnorske filmene «Kill Buljo» og «Kill Buljo 2». Men, Wirkola har skrevet manuset til hekseoppfølgeren, og sier at han likevel håper å være involvert i filmen på andre måter.

Jeremy Renner har heller ikke signert noen kontrakt, men sa for en uke siden at han var åpen for å returnere som Hansel.

– Jeg ville ikke ha hatt noe problem med det. Det var veldig morsomt å gjøre den filmen, og bare kose meg, sa han til Cinema Blend.

Den første tjente over en milliard kroner på kino rundtom i verden, og Paramount gikk derfor ut og bekreftet en oppfølger i juni. Da sa Wirkola at det var mye som måtte klaffe for at han skulle ha fortsatt der han slapp.

Blant annet arbeider han med en remake av «Hellfjord» for Showtime. Et annet av prosjektene filmskaperen er knyttet til er «What happened to Monday» med Noomi Rapace i hovedrollen som syv én-eggede søstre. For tiden er filmen i en castingprosess.

– Jeg tror ikke på det før jeg står der og filmer, men produsentene og alle rundt er veldig gira på prosjektet – noe som er et godt tegn, sa Wirkola til Filter tidligere i september.