Tirsdag ble det kjent at den norske filmregissøren Tommy Wirkola skal lage film med Mel Gibson og Colin Farrell i hovedrollene.

«War Pigs» er et prosjekt fra actionfilmselskapet Millennium Films («The Expendables», «Olympus Has Fallen») og vil ifølge det offisielle handlingssammendraget handle om en gruppe pensjonerte, amerikanske spesialsoldater som gjenforenes for å hevne seg på narko-kartellet som drepte en av deres kolleger.

I en epostkorrespondanse med Filter Film og TV utbroderer Wirkola hva slags film det skal bli og hvorfor han har valgt å takke ja til filmen – et for ham utypisk prosjekt, i og med at han ikke har skrevet manus selv.

Har vært tilknyttet i to år

Det gjorde han til og med Netflix-filmen «What Happened to Monday», som kom i fjor, og som han til gjengjeld omarbeidet en del.

– Det gjør jeg ikke denne gangen. Både jeg og produsentene har vært tilknyttet dette prosjektet i over to år, og vi har i den perioden jobbet mye med forfatterne og manuset. Det er rett og slett ready to go nå, sier Tommy Wirkola.

Mel Gibson og Colin Farrell. Foto: Giorges Biard / Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)

På spørsmål om hva ved prosjektet som var fristende, svarer han at det rett og slett var et «utrolig solid manus».

– Det er morsomt, actionfylt og spennende, men med solide karakterer som alt er basert rundt. Veldig mange karakterer, faktisk, da dette er en ensemble, frontet av Farrell og Gibson, der vi virkelig kan ha det mye gøy med casting, sier han.

– Dialogen er også noe jeg syntes var mange hakk over normalen med tanke på at manuset omtrent var «urørt» da jeg leste det, sier Wirkola.

Voldelig og stilisert

Digger du «Dødelig våpen»-serien og uhøytidelige actionfilmer som «The Last Boy Scout», «Last Action Hero» og «The Long Kiss Goodnight» har du åpenbart noe å se fram til, for manusforfatteren bak alle disse nevnes som en inspirasjonskilde.

– Jeg vil sammenligne «War Pigs» med en type film jeg føler at det ikke lages for mye av mer, nærmere en viss type actionfilm fra 90-tallet, ofte med Shane Black som manusforfatter. Dialogen er leken og lett, heltene er så langt fra perfekte som det går an, og verdenen de lever i er voldelig og stilisert. Samtidig så føles det veldig… gøy, sier Tommy Wirkola.

Selv om finnmarkingen har blitt vel bevandret i filmstjernekretser etter det internasjonale gjennombruddet med nazi-zombie-komedien «Død Snø» i 2009 og har jobbet med toppnavn som Jeremy Renner, Gemma Arterton, Glenn Close, Noomi Rapace og Willem Dafoe, legger han ikke skjul på at det blir noe eget å få Mel Gibson og Colin Farrell foran kameraet.

– Det blir selvfølgelig stor stas. Gibson er jo en legende, både foran og bak kameraet, og jeg har vært stor fan av Farrell siden jeg så ham i «Tigerland» for mange år siden, så jeg ser utrolig fram til å jobbe med dem, sier Wirkola.

– De vet akkurat hva slags film vi skal lage her og er veldig gira, så jeg tror det kan bli veldig moro, sier regissøren.