Blumhouse Productions. Der har du en gjeng som veit hva de gjør. Tar det ene lavbudsjettsprosjektet etter det andre og gjør dem til svære pengemaskiner på kino. Og får en og annen nominasjon til den gjeveste Oscar-prisen på kjøpet. «Whiplash», anyone? «Get Out»!?

Nå er det Los Angeles-baserte selskapet på sporet av en ny suksess, og ligger ifølge Deadline i forhandlinger om å finansiere den neste filmen til den norske regissøren Tommy Wirkola. 

Han har selv skrevet manus til «Intruders», som han selv vil regissere, og før tittelen gir deg skitne tanker skal du vite at den handler om en mor og en ung datter som flykter fra en mindre grei ektemann og flytter inn i et avsidesliggende hus. Bare for å oppleve at huset invaderes av inntrengere som er på jakt etter en skjult gullskatt.

Wirkola har utviklet filmen for Gary Sanchez Productions, som også produserte hans debutfilm i Hollywood, den verdensomspennende gladvoldshiten «Hansel & Gretel» med Jeremy Renner og Gemma Arterton i 2013.

Og fra dem stiller blant annet Adam McKay som produsent – fyren som regisserte komedier som «Anchorman», «Talladega Nights» og utløste et lite skred av Oscar-nominasjoner med «The Big Short» – og som tidligere har satt Wirkola til å skrive manus til en ny superheltfilm, basert på tegneserien «Irredeemable».

Wirkola, som deler tiden sin mellom hjembyen Alta og den amerikanske vestkysten, gjorde seg først bemerka i norsk filmbransje med den elleville Tarantino-parodien «Kill Buljo» for ganske nøyaktig ti år siden.

Utlandet fikk opp øynene etter splatteren «Død Snø» fra 2009, som fikk en oppfølger i 2014, før «What Happened to Monday» med Noomi Rapace, Glenn Close og Willem Dafoe ble en kinohit i en flere land i fjor (det vil si landene der den ikke havnet på Netflix, som den gjorde i blant annet USA og Norge).

Wirkola jobber som kjent også med en ny, norsk storfilm – «Slaget om Narvik» – som skal handle om de dramatiske kamphandlingene i Nord-Norge under Den andre verdenskrig.