Vi har flere ganger erklært vår kjærlighet til den svenske regissøren Tomas Alfredson («Fire nyanser av brunt», «La den rette komme inn», «Tinker, Tailor, Soldier, Spy») her på bloggen.

Han har etter hvert også fått en svært høy stjerne internasjonalt, og kan sikkert vasse i tilbud, men har etter sigende i stedet bestemt seg for å kaste seg over et annet prosjekt: En ny filmatisering av Astrid Lindgrens «Brødrene Løvehjerte». Filmen, som er på prosjektstadiet, skal koste over 200 millioner svenske kroner, og kommer helt sikkert til å bli fantastisk.

Samtidig er det ikke den eneste svenske nasjonalskatten han for tida blir knyttet til.

Ifølge Aftonbladet har det nemlig vært samtaler mellom regissøren og forfatter Maj ­Sjöwall, om å filmatisere en av bøkene i Sjöwall/Per Wahlöö-romanserien om politietterforsker Martin Beck. De to skrev ti bøker om Beck mellom 1965 og 1975.

– Vi snakket om at det bare er én bok som ikke er filmatisert ennå («Terroristerna» fra 1975). Men per nå er det ingen konkrete planer. Vi får se det an, sier Sjöwall til Aftonbladet.

Og er kjapp til å helle iskaldt vann i årene på enhver filmnerd som nå merker svetten piple.

– Men han holder jo på med «Brødrene Løvehjerte». Så han har fullt opp med det, sier Sjöwall.

En litt mer ambisiøs skandinavisk krimfilm er vi imidlertid ikke de eneste som etterlyser. I helgen gjorde for eksempel Trond Espen Seim et underholdende intervju med Dagbladet Magasinet, der han beklaget seg over at «Varg Veum»-filmene ikke ble så bra som han kunne ønsket.

– Fordi jeg har blitt kjent, noe jeg i utgangspunktet ikke er glad i, går jeg i den fella at jeg blir en parodi på meg selv. I Varg Veum-filmene har jeg nok blitt det, for jeg har ikke blitt utfordret eller hatt det gøy. Jeg greide ikke å skape en karakter, syns jeg selv. Det kan være at jeg er dårlig til å lete, men det har ikke ligget nok der, i det enkleste, billigste og viktigste; i manuset. Jeg fant aldri noe som gjorde at han ble spesiell. Hva som gjorde at vi liker ham eller ikke liker ham. Han var bare en fyr som løp og ringte på jævlig mange dører, sa Seim.

Tomas Alfredson er for øvrig også aktuell på Dramaten for tiden, der han sammen med forfatter John Ajvide Lindqvist har skrevet et stykke basert på sitater fra et hundretalls barn som de har intervjuet.

Låter artig, les mer om det her.