At skjebnen er et vrangt beist er noe Tom Selleck antagelig kan skrive under på.

Da den bebartede skuespilleren nylig gjestet «The Late Show» kunne han fortelle David Letterman om én viktig feil i den etter hvert velsirkulerte historien om hvordan han nesten ble Indiana Jones:

– Det eneste som gjør meg sur når jeg hører historien er at jeg takket nei til filmen. Jeg takket ikke nei.

Tvert imot var Selleck temmelig gira på filmen. Dette var tidlig på 80-tallet, og han hadde nettopp gjort en pilot for «Magnum, P.I.», tv-serien han etter hvert skulle bli kjent for.

Han ble invitert av Steven Spielberg og George Lucas til å prøvefilme for rollen som Indiana Jones i «Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark», og regissørene ble såpass imponert at de tilbød ham jobben.

Imidlertid ville ikke tv-selskapet CBS gi Selleck fri fra forpliktelsene med «Magnum, P.I.» for å gjøre innspillingen. Dermed tilfalt jobben Harrison Ford i stedet.

– Så jeg dro til Hawaii for å begynne «Magnum, P.I.»-innspillingen, og så gikk alle skuespillerne til streik, forteller Selleck, som plutselig sto uten jobb.

– Jeg hadde betalt depositumet til huseier og hadde ikke råd til det, så jeg begynte å jobbe for henne som altmuligmann.

Samtidig kom innspillingen av «Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark» til Hawaii.

– Så jeg kunne gjort begge.

Letterman spør Selleck om han fortsatt har kontakt med Spielberg og Lucas, hvorpå Selleck forteller at Spielberg sendte ham et brev etter at rollen gikk i vasken.

– «Tom, dette burde gått. Du kan jobbe for meg når som helst, faktisk skylder jeg deg en rolle.» Men han har ikke ringt, han har ikke skrevet, sier en tross alt ganske munter Selleck.

– Og jeg treffer fyren, jeg kjenner Steven. Burde jeg ta det opp med ham?

– Ja, det burde du, flirer Letterman og legger til:

– Jeg vedder på at du kjenner Harrison Ford ganske godt?

– Ja, jeg kjenner Harrison, bekrefter Selleck.

– Han er ganske lei av denne historien.

Selleck spiller for tiden i politiserien «Blue Bloods».

Etter «Magnum»  hadde han hatt flere andre tv-roller, blant annet i «Friends» og «The Chicago Code», samt gjort en rekke tv-filmer om detektiven Jesse Stone.