I fjor skrev vi om filmatiseringen av J.G. Ballard-romanen «High Rise» (1975), som endelig ser ut til å bli en realitet – etter nesten 40 år med forsøk på å få den opp på det store lerretet.

Produsent Jeremy Thomas («Kon-Tiki», «Den siste keiseren») kjøpte filmrettighetene like etter at boka kom ut, men det var først i fjor – da den uhyre produktive kultregissøren Ben Wheatley («Kill List», «Sightseers») takket ja til å regissere – at prosjektet så ut til å kunne komme i havn.

Nå er enda en brikke på plass, idet Tom Hiddleston ifølge Screen Daily har sagt ja til en av hovedrollene.

Det vil trolig være gode nyheter for filmens salgbarhet, da Hiddleston har blitt en aldri så liten superstjerne etter innsatsen som Loki i «Thor»-filmene og «The Avengers».

loki

Jeg har ikke lest boka selv, men forstår at den forteller historien om et samfunn som organiserer seg innenfor rammene av en enorm skyskraper. Her finnes alt, butikker og supermarkeder, restauranter og badebasseng, en egen skole osv.

Hiddleston skal spille en doktor ved navn Robert Laing, som lar seg fascinere av skyskraperen og som innleder et forhold til en av stuepikene som jobber der.

Etter hvert får Laing nyss i at ikke alt ved skyskraperen er som først antatt. Han oppdager at beboerne har delt seg inn i stammeliknende grupper, og at voldsom blodsutgytelse er i ferd med å skje.

Hiddleston gleder seg i hvert fall til å ta fatt på innspillingen, som trolig går i gang mot slutten av året (produsentene jobber med å selge prosjektet under filmfestivalen i Berlin, som starter i dag):

I can’t wait to work with Ben. He is one of the most inspired directors in the UK, and he brings with him impeccable taste, courage, wit and singular brilliance: the perfect combination to realise the ambition of J. G. Ballard’s unique vision.

Dette er for øvrig ikke det eneste prosjektet Wheatley sjonglerer for tida, blant annet jobber han med en HBO-pilot kalt «Silk Road», som vi er veldig spente på.

Ben Wheatley.
Ben Wheatley.

Litt pussig er det for øvrig at Wheatleys «Sightseers» er i ferd med å komme opp på kino i Norge (premieredato 28. februar).

Filmens distributør Tour de Force har fått importstøtte fra Film & Kino, snart to år etter Cannes-premieren.

Vi klager ikke, det er jo en morsom film som fortjener å bli sett, men litt snålt likevel å bruke offentlige støttemidler på en film som har vært tilgjengelig på video on demand i Norge lenge allerede?