Greit nok at Tom Cruise strengt tatt er altfor sped for å spille Jack Reacheren romanfigur kjent for sin ruvende størrelse.

Men han skal også få noen ordentlige utfordringer når han skal nedkjempe en skikkelig beinhard russisk blockbusterskurk spilt av selveste Werner Herzog. Akkurat hvor beinhard Herzog er, har vi tidligere skrevet om her på bloggen, men det holder kanskje også å se på hvordan han reagerte da han ble skutt i magen (!) under et tv-intervju i Los Angeles for noen år siden:

For en reaksjon: «It was not an significant bullet». Beinhardt!

Skal vi tro den ferske traileren du kan se øverst i saken her, står Herzogs rollefigur The Zec bak et komplott der en militær snikskytter (ironisk nok) tilsynelatende feilaktig blir anklaget for en rekke drap. En advokat som graver i saken (Rosamund Pike) blir kidnappet, men Reacher har sin egen, smått kontroversielle måte å forholde seg til den klassiske gisseltelefonen.

Ellers i bilen blir det veldig mye bilkjøring i raskt tempo. Reacher kjører hardt, og kanskje byr det på en mulighet for å vise fram Herzog-skurkens mer menneskelige sider?

Vi vet jo fra før at den tyske filmskaperen (kjent for filmer som «Grizzly Man», «Woyzeck» og «Fitzcarraldo») er vant til å håndtere bilulykker. Her forteller han selv hvordan han mest sannsynlig reddet livet til en råkjørende Joaquin Phoenix:

«Jack Reacher» har norsk kinopremiere 4. januar neste år.