Du kan si mye om Tom Cruise, men han er ikke skvetten, og han kan det å spille en actionhelt med både troverdighet og sjarm.

Likevel var det noe som skurret da Cruise ble castet i rollen som etterforskeren Jack Reacher i filmserien basert på spenningsromanene til Lee Childs: I bøkene beskrives Reacher som en mann som måler 1,93 meter på sokkelesten, mens Cruise ikke rager mer enn 1,70.

Nå er det på det rene at det ikke blir flere filmer med Tom Cruise som Jack Reacher, og i et intervju med BBC går forfatteren langt i å innrømme at skuespilleren rett og slett ikke var høy nok.

– Leserne hadde rett: Reachers størrelse er veldig, veldig viktig og en stor komponent i hvem han er. Tanken er at når når Reacher kommer inn i et rom, blir alle litt nervøse det første minuttet. Cruise, for alle sine talenter, hadde ikke den fysikken, sier Lee Childs.

Når det nå er offisielt at det ikke kommer flere filmer i serien, kan det jo også ha noe å gjøre med at «Jack Reacher: Never Go Back» fra 2016 gjorde det dårligere enn forventet i kinomarkedet og fikk en markant kjøligere mottakelse enn forgjengeren, Christopher McQuarrie-regisserte «Jack Reacher» fra 2012.

Nå vil forfatteren heller se heltefiguren sin leve videre i en tv-serie, og da med en helt ny skuespiller. Han ber alle fans av bokserien om å spille inn forslag.

– Vi rebooter, starter på nytt og denne gangen skal vi finne den perfekte fyren, sier han.

Filter Film og TV hjelper gjerne til. Hva med en av Skarsgård-brødrene, for eksempel – som måler henholdsvis 1,94 (Alexander), 1,93 (Gustaf) og 1,92 (Bill)? Eller vår egen Pål Sverre Valheim Hagen, som skal være målt til 1.97?