Ikke mange barn fra film- og tv-verdenen har et like dårlig rykte som Damien i «The Omen»-serien, men så er han jo besatt av djevelen også.

Den diabolske lille gutten ble først spilt i 1976 av seks år gamle Harvey Stephens, som underlig nok aldri greide å stable en skuespillerkarriere på beina, og har tvunget mødre til å stå opp midt på natta for å vaske overmadrasser siden.

Nå får den lille djevelen sin egen tv-serie kalt «Damien», skriver Hollywood Reporter.

Lifetime har alliert seg med Glen Mazzara, showrunner for «The Walking Dead» i nesten to sesonger, om prosjektet. Kanalen er jo ikke akkurat viden kjent for tunge skrekksatsinger, men det er vel kanskje det de vil endre på, da.

Den nye serien følger Damien Thorn post pubertet, der han etter sigende må lære seg å leve med at han rett og slett vokste opp til å bli antikrist. Et slags ansvar det også.

Med det legges det opp til at hovedpersonen må brøyte sin vei gjennom «en rekke makabre hendelser» for å innse hva hans rolle i verden egentlig er, ikke ulikt de mer eller mindre vellykka ambisjonene til noen av originalens oppfølgere.

Premisset minner vel egentlig mest om en baklengs versjon av «Smallville», «Hannibal» og alle de andre seriene som har spolet tilbake tida for noen av historiens største (anti)helter.

Skrekkserier har i det hele tatt fått en opptur de siste årene.

Senest sist uke debuterte jo Showtime sin nye storsatsing «Penny Dreadful», der Josh Hartnett knaller ned vampyrer med hjelp fra Doktor Frankenstein og Dorian Gray, mens programmet som «Supernatural» og «The Walking Dead» går så det suser.

Timingen kan med andre ord være bedre enn på lenge for et av filmhistoriens mest gufne barn. Og om alt skulle rakne så får vi jo uansett en slags andre sjanse med «The Walking Dead»-skaperens lefling med eksorsisme.