Når innspillingen av Brett Ratners «Hercules» nå er underveis i Budapest, er det med en svært sterk norsk tilstedeværelse.

Fra før har det vært kjent at Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal er blant skuespillerne i filmen, og nå melder The Hollywood Reporter at også Tobias Santelmann («Kon-Tiki», «Flukt») er klar for en rolle.

Og en ganske betydningsfull også – Santelmann skal nemlig spille Rhesus, som er Hercules’ hovedfiende – en blond og barbarisk revolusjonær, ifølge bransjebladet.

Dwayne Johnson spiller tittelrollen i filmen.

Hva er så grunnen til at det er så mange nordmenn i filmen? En norsk castingagent? Eller er det noen nordiske forbindelser i historien?

Det får vi sikkert se når filmen får premiere 25. juli til neste år.

For øvrig er det klart at Ingrid Bolsø Berdal skal ha det kvinnelige hovedrollen i filmen, mens Hennie spiller Tydeus – en kriger som er så blodtørstig spinnvill med sine to økser at han må lenkes fast om natta.

Filmen er basert på Radical Studios-tegneserien med samme navn, men i tegneserien er ikke Hercules sønnen til Zevs, som i mytologien.

I stedet er han en dødelig fyr med et vanvittig rykte og en leiesoldatgjeng på slep, og alt går ikke helt som det skal (som seg hør og bør med en slik gjeng) når de drar ut på et oppdrag.

Ian McShane, Joseph Fiennes og Rufus Sewell er også klare for filmen, som skal produseres av MGM og starter innspillingen i mai.