Hei, hvor det går. Fra før er det bekreftet at Michael Arndt («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3») skal skrive «Star Wars: Episode VII», som Disney etter planen skal slippe en gang i løpet av 2015.

Men Disney kaster ikke bort tiden, og har faktisk også hyret inn folk til å skrive de to neste filmene i franchisen.

Den tryggeste nyheten først: Lawrence Kasdan (til høyre i bildet over) skal skrive én av filmene (uklart hvilken det blir), og blir også med å produsere filmene.

Han er kanskje ikke et altfor kjent navn utenfor de innerste kretsene, men Kasdan er en LucasFilm-veteran som også var med å skrive «The Empire Strikes Back» og «Return of the Jedi», og skrev også den første Indiana Jones-filmen «Raiders of the Lost Ark». Senere har han også jobbet som regissør med vekslende hell, men det trenger vi ikke bruke altfor mye tid på her.

Uansett er jo Kasdan et fryktelig traust valg, som kanskje vil gå hjem hos mange puritanere, men være litt skuffende for dem som håper at «Star Wars» nå går i en helt ny retning.

Noe mer spennende er nyheten om at Simon Kinberg også får skriveansvar for en av de kommende filmene.

Kinbergs CV inkluderer «X-Men: The Last Stand» og den kommende «X-Men»-filmen, samt den første «Sherlock Holmes»-filmen til Guy Ritchie og «This Means War».

Her snakker fyren om skriveprosessen med podcasten The Dialogue:

Kilde: The Hollywood Reporter