Det er ikke lenge igjen før vi må vinke adjø til Philip Seymour Hoffman også på lerretet.

Skuespilleren, som gikk bort så alt for tidlig tidligere i år, hadde fullført et par spennende filmprosjekter før han døde, og nå gir to nye trailere et godt glimt av hva vi har i vente fra «God’s Pocket» og «A Most Wanted Man».

Den mest lovende er nok sistnevnte, en John Le Carré-filmatisering hvor Hoffman spiller lederen av en tysk antiterror-enhet i Hamburg som forsøker å få klørne i en mann mistenkt for å finansiere terrorister.

Det er ingenting ved Hoffmans fremtoning som ikke skriker gusten rulletobakk og gammel ringrev, der han presser etteretningskilder og bøyer reglene mens prima motspillere som Robin Wright («House of Cards») og Willem Dafoe hever øyenbryn i hans retning.

Det er Anton Corbjin som har regien på filmen, som har norsk premiere 10. oktober og fikk strålende kritikker da den ble vist i januar under Sundance.

Litt mer blandet er mottagelsen av «God’s Pocket», regissert av «Mad Men»-skuespiller John Slattery. Mens The Guardian ga fire av fem stjerner, mente The Hollywood Reporter at det var som om å se Coen-brødrene regissere med den ene hånda bundet fast til ryggen.

Likevel, det er vanskelig å ikke glede seg litt når man ser det småskurkete universet Slattery har skrudd sammen i traileren.

Og det er jo egentlig litt urettferdig å sammenligne en regidebut med Coen-brødrene uansett.

Hoffmans rollefigur, som forsøker å finne sannheten om hva som skjedde med den nylig avdøde stesønnen, ser ikke ut til å være hans mest inspirerte rolle, men i samspill med folk som Richard Jenkins og Christina Hendricks bør det i hvert fall kunne bli interessant.

Foreløpig ser det ikke ut til at filmen har fått noen norsk kinodato.

Hoffmans aller siste tur innom lerretet ser fortsatt ut til å bli den siste «The Hunger Games»-filmen, som har premiere 20. november neste år.