Oppfinnelser å takke internett for nummer 346: Red band trailers.

Pre internett var det eneste poenget med trailere at de skulle bli vist i forkant av kinoforestillinger.Derfor måtte filmskaperne klippe bort alt som smakte av sex og vold for å unngå å støte noen og dermed påføre seg selv mangfoldige søksmål.

At man måtte klippe bort drøye voldsscener i en trailer var vel kanskje ikke noe kjempetap for folket, men når det gjaldt komedier beregnet for voksne var sensurreglene drepende. Det er rett og slett ikke så lett å få et inntrykk av om en komedie er morsom eller ei når man måtte ikke kan ha med litt banning og/eller nakenhet i traileren.

Så takk igjen, internett, for å gi oss et bedre grunnlag når vi skal vurdere kvaliteten på ny komikk fra Hollywood.

To slike red band trailers er nå sluppet omtrent samtidig: Trailerne til «Wanderlust» og «Friends with Kids».

La oss ta førstnevnte først:


«Wanderlust» har faktisk premiere i USA allerede neste fredag (ikke på kino her før i juni, argh), og er en ny komedie fra David Wain, mannen som blant annet tidligere har regissert suksessen «Role Models» og flere episoder av superserien «Party Down».

Her jobber han igjen sammen med mangeårig samarbeidspartner Paul Rudd, som innehar hovedrollen ved siden av Jennifer Aniston. De to spiller et par som taper alle sparepengene i en dårlig eiendomsinvestering samtidig som Rudds karakter mister jobben (enda en komedie med utgangspunkt i dårlige økonomiske tider, med andre ord).

De to bestemmer seg litt på måfå for å dra til et kollektiv i nærheten, der de får bo gratis, ha sex med hvem de vil og spise/røyke rett fra naturen. Noe som først viser seg forfriskende ukomplisert – men selvsagt ikke etter hvert…

Jeg er grunnleggende positiv til denne filmen, men syns traileren var litt passe. Kanskje det er for tidlig på morgenen.

«Friends with Kids» har vært nevnt tidligere i disse spaltene. Det er en film skrevet og regissert av Jennifer Westfeldt, som er kona til Jon Hamm (du vet, Don Draper i «Mad Men»). Hun har også hovedrollen i filmen, som en kvinne som bestemmer seg for å få barn med kompisen (spilt av Adam Scott) uten at de to er kjærester og mens de dater andre.

Filmen har samlet en helt strålende gjeng med komikere/skuespillere: Kristen Wiig, nevnte Jon Hamm, Maya Rudolph og Chris O’Dowd (som alle også spilte i «Bridesmaids») og folk som Megan Fox og Edward Burns.

Skribenter jeg stoler på sier filmen bare glimtvis funker, men at den til gjengjeld da funker veldig bra. Her er traileren:

 

Bonus: Flere ferske klipp fra «Wanderlust»: