Vi har nevnt det før, men sier det igjen: Sesong tre (særlig de siste episodene) av HBOs «Boardwalk Empire» har vært helt fantastisk, helt der oppe sammen med sesong fem av «Breaking Bad» som årets tv-sesong. Jeg kan forstå det om du har gitt opp «Boardwalk…» tidligere, men tar du ikke opp tråden igjen nå gjør du deg en enorm bjørnetjeneste.

Og vet du hva? Sesong fire har potensial til å bli ENDA bedre.

Boston Herald melder nemlig at parhestene George Pelecanos og Dennis Lehane klatrer ombord og blir med på manuslaget når gangsterseriens fjerde sesong skal skrives. De to er blant USAs aller fremste krimforfattere, og skrev hver for seg også svært mange av de beste episodene av «The Wire».

George Pelecanos (til venstre) og Dennis Lehane.

Lehane har filmatiserte bøker som «Mystic River», «Gone, Baby Gone» og «Shutter Island» på samvittigheten, og det er mye snakk om at hans siste bok «Live By Night» blir Ben Afflecks neste regiprosjekt etter «Argo».

Denne boka foregår omtrent på samme tid som handlingen i «Boardwalk Empire».

– Jeg gjetter på at noen i HBO har lest «Live By Night», og tenkte det ville passe bra. Jeg er en stor fan av serien, så det var temmelig problemfritt, sier Lehane til Boston Herald.

George Pelecanos har ikke like lang film- og tv-erfaring, selv om David Simon hentet ham inn til både «The Wire» og «Treme» – men som krimforfatter er han uovertruffen. Likte du «The Wire», kommer du til å kose deg stort med bøker som «Hard Revolution», «Drama City» og «The Night Gardener».

Pelecanos får mye kreativ innflytelse, da han også blir en av seriens hovedprodusenter. Lehane blir kreativ konsulent, og skal også skrive minst én av episodene.

Til slutt: Bone for tuna!