Hei, hei ja!
Nå er det altså høst, det er kaldt, du har sikkert ikke åpnet halvparten av pensumbøkene og kjenner kanskje liten høstdepresjon komme snikende? Har du har dårlig samvittighet over å ikke ha gjort noe som helst fornuftig i det siste? Føler du deg litt ubrukelig?

Untitled
Ubrukelig 🙁

Kanskje du er det også, men et sånt problem finnes det heldigvis en enkel og åpenbar løsning på: titte på folk som er enda mer ubrukelige! Det finnes faktisk TV-programmer som viser andre menneskers totalt skakkjørte og miserable liv og som alltid er til hjelp når moralen og selvfølelsen ikke er helt på topp. Hvor finner man disse? Du finner absolutt ingen andre tv-kanaler som har mer å by på innen dette feltet enn TLC.

320px-Tlc_logo_discovery

Men du er kanskje av dem som synes TLC er «kynisk søppel-TV» og litt for lite PK – en som unnskylder all sin tv-titting med at den er full «kvaliteter» og «substans»? Alle vet du lyger, men jeg kan likevel fortelle deg at TLC faktisk står for The Learning Channel. Det er engelsk og betyr læringskanalen, som vil si at man kan lære noe hvis man ser på den. TLC ble faktisk startet av NASA og helsedepartementet i USA, hvor tanken var å opplyse alle de dumme amerikanerne. Jeg har sett en del film og forstått at alle i NASA er skikkelig smarte og flinke i matte. Her har du et lite mattestykke fra meg til deg:

Ca 95 millioner amerikanske familier har TLC på kabel = åpenbart et kvalitetstegn!?!

I kraft av den gavmilde personen jeg er, har jeg den siste tiden sett meg skikkelig opp på TLC og satt sammen en liste med fem programmer som definitivt vil få deg til å føle deg mye mindre udugelig og som kan lære deg et og annet i samme slengen. Stor shoutout til kanalen for at absolutt alle programtitlene er en oppsummering av programmenes konsepter, både praktisk og kreativt!

1. «I didn’t know I was pregnant»

baby
«I looked down and there was a baby in my sweatpants!!»

Uansett hvor uventet og lite passende det var å få en kjønnssykdom etter den litt for spontane kvelden på byen, så resulterte det ihvertfall ikke i tvillinger eller en plutselig fødsel på et McDonalds-toalett – uten at du engang visste det var en bolle i ovnen. Dette er derimot realiteten «I didn’t know I was pregnant». De aller fleste kvinner begynner gjerne å lure litt når mensen uteblir og magen begynner å vokse, men TLC viser at det altså finnes de som ikke tenker på sånt før en baby popper ut. Serien har flotte og virkelighetsnære dramatiseringer av kvinnenes historier, og fungerer alt i alt strålende som en oppfordring til fornuftig bruk av prevensjon.

2. «Best funeral Ever»

funeral
«Quinton loved breakfast. He ate it 3 times a day. So the family decided to celebrate his life with a breakfast-themed funeral».

Er du en av dem som stadig sier at du burde ringe mamma, henge med vennene litt oftere og ta kjærestens interesser mer på alvor, men klarer allikevel aldri å gjennomføre det? Til det sier «Best Funeral Ever»: «Ikke stress med det! Oppmerksomhet kan du vise dem når de ligger i graven.»

Og finnes det egentlig noe mer respektfullt og hyggelig enn å ha et horror- eller gameshow-tema i begravelsen til en av dine aller kjæreste? Filme og sende det på en riksdekkende TV-kanal?

3. «Extreme cheapscates»

chepskakes

For mange, særlig studenter, kan være vanskelig å få pengene til å strekke til. Da er det godt dette programmet eksisterer, som lærer oss nyttige spare-triks som f.eks: hvordan man kan klare seg uten toalettpapir, bruke kattesand til ansiktspeeling og hvordan ha middagsbesøk uten å bruke penger – det er bare å plukke ugress til salaten og samle inn kjøtt fra døde dyr på motorveien.

Lurer du på hvordan du skal få råd til julegaver til venner og familie i år? «Extreme Cheapskates» har svaret: bare stjel ting fra dem så de tror de har mistet det, og gi det tilbake til som julepresang.

Og hvem trenger egentlig møbler??

4. «Hoarders: buried alive»

hoarders
«What would you ever have a rat for? Don’t knock it till you’ve tried it!»

Jaja, så du burde strengt tatt ha vasket og ryddet leiligheten din? Er du også i ferd med å bli syk og død fordi rotet og skitten har ført til rotte- og kakkerlakk-infestasjon? Er alle dine forhold med venner og familie i ferd med å ødelegges fordi du ikke klarer å kvitte deg med rottene dine? Samler du på alle de døde kattungene dine i frysen? Har du hundrevis av syke og vannskjøtede marsvin, geiter, kyllinger og kallenavnet «Hannah the chicken hoarder» på internett? Nei? Da kan du sikkert utsette husvasken litt til.5. «My Strange Addiction // My Crazy obsession»

maxresdefault

«Haha er bare heelt avhengig av iphonen min, jeg,» er en setning du garantert har tenkt eller hørt rimelig mange ganger nå. Jaja. Her er noen ting du ikke er avhengig av:

–    Avhengig av å spise stein, glass, hår, madrasser, plastikkposer eller sand.

–    Avhengig av å slikke kattepels, å sove med hårføneren din eller å la tåneglene vokse altfor langt.

–    Avhengig av bilen din som du er i forhold med.

–    Avhengig og gift med en karnevalkarusell.

–    Avhengig og forelsket i de oppblåsbare badedyrene dine

Avslutningvis kan jeg også liste opp en del andre serier som absolutt er vel verd en kikk: «My Husband’s not gay», «Psycic matchmaker», «19 Kids and counting», «Buying Naked», «The man with the 132-pound scrotum», «Sex sent me to the ER», «Honey, we’re killing the kids», «Sarah Palin’s Alaska», og selvsagt «Here comes Honey Boo Boo».

Seriene finner du på  TLC Norge og på TLC.com – i tillegg til klipp og hele episoder på Youtube.

Så stress ned og len deg tilbake – du kommer sikkert til å klare deg helt fint denne høsten.