«The Simpsons» gjør ofte sitt beste for å være aktuelle, men med lang produksjonstid fremstår de gjerne litt bakpå (YOLO, noen?) sammenlignet med f.eks. «South Park», som klemmer ut en episode på seks dager.

I sin nyeste episode, titulert «Steal This Episode», er serien imidlertid svært frampå når den tar for seg piratkopiering. Episoden ble nemlig vist på amerikanske FOX bare fire dager etter at en mann som drev en nedlastingsside for Simpsons-episoder ifølge TorrentFreak ble dømt til å betale 10.5 millioner dollar i erstatning.

SPOILERE og noen klipp følger.

Kort oppsummert skjer dette: Homer blir offer for mørke og tungsinn etter et kinobesøk fullt av uønsket reklame og 3D-briller.

Han blir forbannet og utbryter:

– What happened to the movies? First they got worse than TV and now this?!

Dermed lærer Bart ham å laste ned filmer gratis i stedet, via The Bootleg Bay.

Snart har Homer startet en piratkino i hagen sin, noe som kjapt får ham i et uproporsjonalt stort klammeri med både FBI og selverklært Simpsons-fan Judd Apatow.

Judas Priest også, forresten, som fremfører «Respecting The Law» når Homer forsøker å søke asyl på den svenske ambassaden.

YouTube-kommentarfeltet under den videoen mangler forøvrig nordmenn som påpeker at fredsprisen deles ut i Norge, så om noen føler seg kallet er det bare å slå seg løs.

Etter mye om og men lander Homer til slutt i rettssalen, hvor diskusjonen raser frem og tilbake mellom den lille mannen og de store filmstudioene.

Ifølge Dennis Perkins i A.V. Club er episoden den beste fra «The Simpsons» på lenge, blant annet på grunn av måten den fremstiller piratkopieringsdebatten fra begge sider uten å gi entydige svar.

– Studioene later som at det å bare tjene milliarder på milliarder med dollar i stedet for milliarder på milliarder på milliarder med dollar gjør saken deres like viktig som ekte kriminalitet. Homer synes han fortjener den komplette filmopplevelsen uten å betale for det fordi, vel, folk snakker i kinosaler og filmstudioer tjener mye penger.

Torrentfreak påpeker samtidig en rekke referanser til ekte hendelser fra piratkopieringens historie, alt fra raidet mot Megaupload-gründer Kim Dotcom til den gangen The Pirate Bay ønsket å kjøpe mikronasjonen Sealand.

For dem som ikke ønsker å ta episodens tittel bokstavelig men heller nøyer seg med å omgå regionsperringer vil den være tilgjengelig på Simpsons-nettsidene om åtte dager.