Dommedag ble avlyst 21. desember, men religiøse ekstremister tjener fortsatt gode penger på undergangen gjennom den 16-binds kristenapokalyptiske bokserien «Left Behind».

I de litterære verkene, som på merkelig vis har unngått å hanke inn en eneste nobelspris i litteratur, møter vi seperatistene i The Tribulation Force som kjemper mot den onde overmakten i – hold deg fast – FN, og ender på visjonært vis i et tusenårsrike, popularisert gjennom andre litterære klassikere som «Mein Kampf» (og vi snakker ikke Knausgård-versjonen her).

«Left Behind» er dessuten gjort til spill, og er også tidligere filmatisert i en trilogi, som endte med en Rotten Tomatoes-score på 16 prosent for alle tre filmene totalt.

Men betyr det at Hollywood nå er skremt bort fra tanken om å gjøre kroner av bøkene? Neida! Denne uken kom gladnyheten om den sårt etterlengtede omstarten av filmuniverset.

Nicolas Cage, tydeligvis inspirert av «Face Off»-kollega John Travoltas religiøse scientologiepos «Battlefield Earth» (hvor manusforfatteren senere har sagt offentlig unnskyld offentlig for tidenes dårligste manus), bestemte seg å signere opp for en av filmens store roller.

Det er foreløpig uvisst hvilken, men den romanske Antikrist og FN-lederen Nicolae Carpathia ser ut som det naturlige valget. Dermed kan man kanskje konkludere med at Cage fortsetter i samme karrierespor, etter blant annet å ha brukt de siste årene på spille en fyr som urinerer flammer i «Ghost Rider 2».

Detaljene om Cages kunstneriske grunner til å takke ja til rollen er usikre, da regissør Vic Armstrongs erfaring stort sett begrenser seg til de 116 produksjonene han har gjort stuntarbeidet på i tillegg til et regisegment i «Unge Indiana Jones», men apokalypsepengene kan absolutt ha gjort utslaget.

Dette, eller Cages fullstendige mangel på kritisk sans når han velger roller, forklart best gjennom Collegehumors innslag.

Uansett hva som skjer, er jeg førstemann i køen for å se kongen av overspill i dramaet (for det står ingen steder at det skal være en komedie), enten han skal spille selveste FN-djevelen, eller en av heltene som blir etterlatt på jorden for å bekjempe ham mens alle rundt dem sprenger eller blir rykket opp til himmelen mer eller mindre mot sin vilje.

Verket blir innspilt senere i år, mellom «National Treasure 3» og «The Expendables 3», så her er det bare å legge seg i kø utenfor Colosseum.