Den aller siste sesongen av «Dexter» har vært en rimelig stor nedtur så langt. Vi har ikke vært alene om å føle at vi ser på av plikt – med såpass mange timer som allerede er lagt inn i serien hadde det vært synd å måtte gi seg helt på målstreken.

Men nå som en eller annen luring har fått tilgang på alt hva som skjer i serien – og attpåtil har lagt det ut på nett – spørs det om vi gidder mer.

Før vi fortsetter, må vi nesten skrive dette i ekstrem klartekst: IKKE LES VIDERE OM DU IKKE VIL VITE HVORDAN «DEXTER» ENDER.

Skjønner?

For sikkerhet skyld: SPOOOOOOOOILER!

Ok, nå har du deg selv å skylde om du ikke klarer å styre nysgjerrigheten. Disse spoilerne ble publisert på blant annet Reddit, vi kan ikke gå 100 prosent gode for sannhetsgehalten, og de ble raskt fjernet.

Men blant andre Serienytt og Examiner har fanget opp følgende:

For det første dør ikke Dexter. Han stikker utenlands sammen med sønnen Harrison og seriedrapskjærlighet Hannah. Kjærligheten trumfer det meste.

Men det er ikke bare en lykkelig slutt. Og dette er faktisk litt kjipt: Deb blir drept av Saxon, sønnen til Dr. Vogel. Hun blir skutt, kjemper for livet på sykehuset – og flere lekkede bilder tyder på at Dexter kanskje steder henne til sin siste hvile fra båten «Slice of Life».

Det er dette som skal til for at Dexter endelig lar sine følelser flomme til overflaten, men også for Quinn markerer det en overgang.

Han har nemlig visst om Dexters mørke hemmelighet i mange måneder allerede, noe han konfronterer Dex med. Men Quinn, som sikkert er desillusjonert på politiets vegne etter at han ikke ble forfremmet, akter ikke å avsløre Dexter.

Og her er twisten som åpner for en spin-off (trenger vi denne, ærlig talt?): Quinn får morderutstyret til Dexter, han har nemlig allerede fanget Saxon, mens Dexter rømmer landet i all hast.

Sånn. Phew. Godt å bli ferdig med det. Og nå kan vi alle angre på at vi lot oss lokke til å lese alt dette, for vi vet jo alle at vi uansett kommer til å måtte se dette med egne øyne (om alt er sant, da).

Vedder forresten en tier på at Debras siste ord blir «fuck».