Vi har gått gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene denne uka, og anbefaler godbitene (i tillegg til å tipse om noen eldre filmer og serier du kanskje gikk glipp av).

  • Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».
  • Du kan motta vårt nyhetsbrev med ukentlige nyheter, tips og trailere ved å føre opp fornavn, etternavn, mailadresse og seksuelle preferanser (valgfritt) her.

NETFLIX

Tre av tidenes beste komedier er lagt ut denne uka: «Flying Circus», «Life of Brian» og «The Holy Grail». Vi anbefaler Monty Python-maraton, for svingende!

Det er kanskje ikke for alle – du må se opp for 50 år gammel sexime, og skru opp toleransen for surrealisme. Men den britiske humorgruppas produksjon fra 1969 til 1979 er ikke innbakt i kulturen («What have the Romans ever done for us?» «Nobody expects the Spanish Inquisition!» osv.) uten grunn.

Religions-satiren i «Life of Brian» (og den absurde filmsensuren den ble utsatt for i Norge) har gjort den til den mest kjente av disse filmene. Men «Holy Grail» er kanskje enda bedre.

Uansett, se alle tre!

Vil du heller se noe mørkt? Se «La den rette komme inn». Den særegne blandingen av sosialrealisme og vampyrfilm gjorde denne filmen til en sensasjon for ti år siden – og sendte regissør Tomas Alfredson til Hollywood (der han senere skulle imponere stort med «Muldvarpen» for så å blamere seg totalt med «Snømannen», men det er en annen historie).

Periodedrama? «Psykiateren». Ny, psykologisk thrillerserie i ti deler som utspiller seg i 1890-tallets New York. Svært blodig og ikke fryktelig original, men ytterst vellaget – du føler virkelig at beveger deg i storbyens underverden i en helt annen tidsalder.

Kalkun? «Superman IV: The Quest for Peace»Så dårlig at den vaksinerte Hollywood fra Supermann-filmer i nesten 25 år, og i dag bare hysterisk. Særlig «spesialeffektene». Herregud. Kalkunklassiker!

HBO NORDIC

Vi anbefaler «Fear the Walking Dead». Endelig er vi i gang med sesong fire av forhistorien til tidenes zombieserie («The Walking Dead»). Og førsteepisoden er noe av det bedre vi har sett i denne serien. 

Den introduserer nye rollefigurer vi gleder oss til å se mer av, og tar serien i en frisk, ny retning. Serien er rett og slett blitt morsom!

Episoden inneholder også en lengre «crossoversekvens» med moderserien (men står seg fint på egen hånd).

Vil du heller se en spionthriller? Se «Killing Eve». En av årets mest kritikerbejublede nye serier så langt, med Sandra Oh, som du kjenner fra «Grey’s Anatomy», som desillusjonert MI6-agent på jakt etter en glamorøs leiemorder. En merkelig serie du aldri vet helt hvor du har, men som hekter deg etter noen episoder.

Advokatdrama? Se «The Good Fight». En svært solid andresesong avsluttes med episode 8 søndag.

Mørk komedie? «Barry». Bill Hader er suveren i rollen som leiemorder med eksistensiell krise.

NRK

Vi anbefaler «Gap Year». Har du noensinne tatt deg fri fra alt, pakket sekken og dratt til fjerne himmelstrøk for å «oppdage verden» vil du kjenne deg igjen i denne humoristiske britiske dramaserien.

Den tar backpackerkulturen på kornet med et knippe lett gjenkjennelige figurer – han joviale, hun umodne, han festglade og så videre – og evner muligens å si noe om kulturforskjeller og hvor liten verden er blitt (og hvor stor den i grunnen også er, fortsatt, på tross av internett og mobiltelefon). Selv om serien først og fremst er lettbeint underholdning!

Vil du heller se et periodedrama? Se «Ku’damm 56». Tysk miniserie bestående av tre (lange) episoder om å vokse opp i etterkrigstidas Tyskland.

Dokumentar? «This is it»Ny norsk dokumentarserie om motedesignstudenter ved Kunsthøgskolen. Går rett i hjertet.

Scifi? «Looper». Actionfylt og tankevekkende tidsreise-film med Bruce Willis. Filmen som ga Disney tillit til at regissør Rian Johnson kunne lage Star Wars-film.

VIAPLAY

Vi anbefaler «Atlanta». Ikke ferskvare, dette, og det er bare første sesong som er tilgjengelig (sesong 2 går for tida lineært på FOX) – men den er sykt morsom, sett av altfor få i Norge og trenger all drahjelp den kan få. Tune in!

Star Wars-aktuelle Donald Glover har hovedrollen som den håpefulle hiphop-mogulen Earn, og er manager for fetteren sin – en up-and-coming rapper som sliter litt med å forstå forskjellen på tilværelsen i raptekstene og det virkelige livet. Den viktigste jobben er likevel å få tilbake ekskjæresten og framstå som hel ved for datteren.

Serien har vunnet de fleste store prisene, inkludert Emmy og Golden Globe.

Vil du heller se en superheltserie? Se «Marvel’s Agent Carter». Stilig og morsom serie med Peggy fra «Captain America»-filmene. Begge sesongene er tilgjengelig.

Scifi? «Counterpart». JK Simmons i sin livs rolle. Tankevekkende science fiction-drama, som også anbefales alle som liker klassisk spiondrama à la John le Carré.

Sitcom? «Wilfred». Elijah Wood som den deprimerte streitingen som ser naboens hund som menneske og skjønner det han sier.

TV 2

Hvorfor ikke se «Live Free or Die Hard»? Med unntak av «Thunderball», trolig den beste fjerdefilmen i en actionfranchise noensinne.

Laget i 2007, da internett omsider var kommet så langt at trusselen om cyberterrorisme kunne bære en mainstream actionthriller.

Her må vår venn John McClane (Bruce Willis) stoppe bad guys som vil kickstarte den finansielle apokalypsen ved å hacke myndighetenes datasystemer. Totalt ikke-plausibelt, men McClane skyter ned et helikopter ved å launche en politibil via en midtrabatt og en bomstasjon, så hvem bryr seg?

Krim? «Beck – Djevelens advokat». Den aller siste i den 38 filmer lange serien er faktisk ikke så verst!

Humor? «Maniac». Den norske mikrobudsjett-serien som nå gjenskapes av Netflix med Jonah Hill og Emma Stone. Du så den på TV 2 først!

Romantikk? «Song to Song». Eksperimentell, men romantisk og fin film fra mester-regissør Terrence Mallick. Ryan Gosling og Michael Fassbender i hovedroller og setting i musikkmiljøet i Austin, Texas.