Det begynner å bli en stund siden vi hørte fra Metallica. Siste musikalske bidrag var skiva «Lulu», hvor de samarbeidet med Lou Reed – et samarbeid som resulterte i en del finurlige låter.

Blant annet «The View», der Darren Aronofsky leverte musikkvideoen:

Skiva var ikke så mye å rope hurra for spør du meg, men siden da har Metallica åpenbart fått smak på filmverden, for nå er de straks klar med en slags film som slett ikke likner deres legendariske 2004-dokumentar «Some Kind of Monster».

Den gangen var formålet å fortelle alt om bandets problemer og prosesser, men nå prøver de seg på noe som vel best kan beskrives som en spillefilm som ikke er 100 prosent fiksjon.

«Metallica Through the Never», som den nye filmen heter, er skrevet og regissert av Nimród Antal («Predators») og følger et crewmedlem (Dane DeHaan) under en Metallica-konsert. Som du ser i traileren øverst, tar filmen kjapt endel uventede retninger. Trip, som DeHaans rollefigur heter, ender kjapt i problemer og får åpenbart vendt opp-ned på livet sitt.

Filmen vil inkludere reelle opptak fra Metallica-konserter, mens den fiktive delen utspiller seg i et parallelt univers. Som Lars Ulrich forklarer til  The Hollywood Reporter.

Det viktigste vi ville oppnå med konsertdelen var å vise publikum hvordan det er oppe på scenen, noe vi føler at ingen andre – i hvert fall ikke hardrock-band – har klart tidligere.

Det låter jo unektelig interessant, og spør du meg virker prosjektet ganske artig – særlig for alle som har en viss begeistring for metal og Metallica.

«Metallica Through the Never» kommer til amerikanske kinoer i august.