Hva skal du i helgen? Se film, såklart! Og kanskje et par tv-serier også?

Men er lommeboka slunken, eller har du ekstra mye tid til overs, finnes det også en del fine gratisting der ute for film- og tv-entusiaster. Tre ting har vi lyst til å tipse om denne helgen:

1. Jeff Garlin har startet podcast!

Du kjenner ham sikkert best som Jeff Greene, manageren til Larry David i «Curb Your Enthusiasm», eller for hans lille rolle i «Arrested Development».

Men Jeff Garlin er også en flink standupkomiker og en hyppig brukt gjest på diverse podcaster, der han har hatt en tendens til å ta over totalt med sin vanvittig entusiasme og voldsomme latterbrøl (hør for eksempel på episodene av «Doug Loves Movies» der Garlin er gjest).

Nå har også Jeff startet sin egen podcast, titulert «By the Way», der han intervjuer venner og komikolleger. Framtidige gjester inkluderer folk som Lena Dunham, Zach Galifianakis og Judd Apatow, men første episode er i sin helhet viet et gloriøst intervju med Larry David.

Podcasten kan du laste ned gratis fra Earwolf, eller du kan finne den på iTunes.

2. «Dinner for Five» ute på tuba

Mellom 2001 og 2005 lagde amerikanske Independent Film Channel et program kalt «Dinner for Five», der skuespiller og regissør Jon Favreau inviterte kolleger til et måltid og for å prate piss.

Litt som «Fire-stjerners middag», bare med litt kulere gjester – folk som JJ Abrams, Bruce Campbell, Judd Apatow, Peter Dinklage, Sarah Silverman og Zooey Deschanel, for å nevne noen. Men lista er milelang.

Nå er alle episodene ute (lovlig) på Youtube, og vil være ypperlig selskap til ferdigmiddagen:

 

3. Se 33 Oscar-filmer gratis

Nettsida Open Culture har samlet over 500 filmer man kan se gratis online, og i anledning Oscar-nominasjonene har de samlet 33 Oscar-perler man kan se helt gratis.

Riktignok er en del av dette temmelig obskurt, men det finnes også artige ting. For eksempel denne vinneren i kategorien beste animerte kortfilm fra 1978:

Men det finnes også langfilmer her, for eksempel Leo Tolstojs majestetiske «Krig og Fred», eller Frank Sinatra i «The Man With The Golden Arm», som fikk tre Oscar-nomineringer i 1955.