Thorbjørn Harr begynner å få en del erfaring fra film- og tv-arbeid utenfor landets grenser, og har i et par uker teaset en «kort, liten drømmejobb» med bilder fra den kanadiske delstaten Alberta.

The Hollywood Reporter slapp i natt katta ut av sekken, idèt Harr er castet til en ny filmatisering av Serumløpet til Nome – den imponerende hundeslede-stafetten som forsynte en avsidesliggende landsby i Alaska med livsviktig medisin under et difteriutbrudd i 1925  (og som er inspirasjon for det berømte Iditarod-racet der mange nordmenn deltar hvert år).

Filmen lages av regissør Ericson Core, som dermed får muligheten til å gjenopprette sitt gode navn og rykte etter den begredelige «Point Break»-remaken fra 2015. Under tittelen «Togo» skal filmen lanseres på Disney Plus, den nye strømmetjenesten som lanseres en gang i andre halvdel av neste år.

Togo er også navnet på en av huskyene som deltok, og historien skal ifølge THR fokusere på hvordan sledefører Leonhard Seppala – spilt av Willem Dafoe – utviklet et nært forhold under harde kår.

Willem Dafoe. Foto: Steffen Roth (CC BY 2.0)

Harr blir antagonist i filmen – han skal spille lederen av et stafettlag som sviker helten.

Nordmannen, som tidligere har hatt roller i tv-seriene «Vikings» og «Younger», er for tida å se i hovedrollen i TV 2-serien «Kielergata» og i en stor birolle i Paul GreengrassNetflix-film om 22. juli.

Han har det siste året spilt biroller i flere internasjonale filmproduksjoner: Mot Julianne Moore i thrilleren «Bel Canto» og mot Ethan Hawke og Noomi Rapace i gisseldramaet «Stockholm».

Til neste år blir han å se på norske kinoer i den neste Askeladden-filmen, «I Soria Moria slott», som også har den danske «Borgen»- og «Westworld»-stjerna Sidse Babett Knudsen i en hovedrolle.