I mars omtalte vi en ny stor vikingserie fra produsentene Michael Hirst og Morgan O’Sullivan, som etter planen skal sendes på History Channel fra neste år. Dette er ordentlig fintfolk, som tidligere har stått bak serier som «The Tudors» og «Camelot».

Produsentene har vært på utkikk etter nordiske skuespillere, og nå har i hvert fall én nordmann funnet veien til serien, som har fått navn «The Vikings»: 37 år gamle Thorbjørn Harr!

Ifølge VG skal Harr spille karakteren Jarl Borg.

– Nå skal det bli bra å endelig få snakket litt om dette her! Det er en veldig bra karakter jeg skal spille, det var en rolle som fenget meg enormt. Jeg var gjennom masse auditionrunder, og det var utrolig deilig å kjenne på at «dette her kan jeg få til», forteller Harr til VG.

Serien skal produseres av MGM, og Gabriel Byrne har en av hovedrollene.

Gabriel Byrne

– Det er det som er et av de store kickene! Det er så mye bra folk med. Jobbmessig er det det største. Det føles som et hakk opp, sier skuespilleren til VG.

Serien vil handle om den danske vikingkongen Ragnar Lodbrok, som levde på 800-tallet.

«The Vikings» vil imidlertid ikke spilles inn i Norge, men først og fremst i Irland.

-Mesteparten av serien skal filmes i et studio i Irland, men de mest spektakulære naturbildene og scener med vikingene i deres opprinnelige miljø ønsker vi å hente i de norske fjordene. Bare litt over en time fra Bergen fant vi et sted som er nesten uberørt og nær opp til det miljøet vikingene levde i for tusen år siden, har produsent Morgan O’Sullivan tidligere uttalt til Aftenposten.no.