I morgen (lørdag) har tegneserieskaper Flu Hartberg sleppfest for sin andre samlebok med «Fagprat»-striper («Tegneserier til ettertanke») på Tronsmo i Oslo klokka 14.

Siden Flu av og til drodler litt om film og tv, og ikke minst markerer bokslippet med en rykende fersk trailer (se premieren i bunn av saken), er det helt naturlig for oss som film- og tv-blogg å anbefale at du tar turen dit (og kjøper boka).

kreket

Til den «alternative alternativmessen» trenger du verken ha medbrakt underholdning eller matpakke, ettersom Flu disker opp med både deilig hvalsang og glovarm linsesuppe. Serieskaperen vil dessuten fortelle litt om boka si, og byr på en alternativkonkurranse der du kan vinne både signerte bøker og tegninger «til en astronomisk verdi».

Mest spennende synes vi imidlertid det høres ut med mulighetene for auraavlesning (for best resultat er det kanskje best å ikke ose for mye av gårsdagens fyll).

syrefilm

I samleboka har Flu fått lovord forord av den (i hvert fall inntil nylig) svorne «Fagprat»-entusiasten Thomas Seltzer. Det forordet, kjære leser, kan du få lese her allerede nå.

Bit tenna sammen:

Husker dere gleden man opplevde første (og tiende, for den saks skyld) man leste Fagprat #1? Den gleden er nå borte. Med Fagprat #2 kan man med skremmende letthet konstatere at en “rising star” på den norske tegneseriehimmelen er slukket. Så altfor, altfor tidlig.

Hva skjedde på veien fra den briljante Fagprat #1 til dette makkverket (jeg kaller en spade en spade) du nå serverer oss, Hartmark? Borte er den unike kombinasjonen av ren, skjær galskap og en sylskarp observatørpenn som lå an til å forvandle norsk tegneserie fra være en krampejovial hasjrøykerghetto til å bli noe stort og sublimt som man bare kunne fornemme, og den sylskarpe galskapen er erstattet av det motsatte, nemlig dørgende kjedelig forutsigbarhet. Hvorfor dette enorme fallet?

Ble det for mye STATSSTØTTE?? Noe har skjedd, for det man sitter igjen med nå er bare et patetisk skjelett av fordums storhet, litt à la de som går på stranden i Apeplanet-filmen og vips så stikker fakkelen til Frihetsgudinnen opp fra sanden.

Drit og dra, Flu (hva slags fucked-up navn er det egentlig?) Hartmann og gi plass til yngre, sterkere og ikke minst langt BEDRE krefter.
Terningkast minus en milliard.

Thomas Seltzer
Tegneserieanmelder NRK3

video

Ta en titt på «Fagprat»-trailerpremieren her, regissert av André Løyning og tonesatt av Flus musikerbror Aslak Hartbergs The Fuzz.

 

Les også:

ENDELIG! TEGNESERIEN «PREACHER» BLIR
TROLIG TV-SERIE, MEN ER SETH ROGEN RETT
MANN FOR JOBBEN?

preacher1