Forrige uke gikk det en sak i danske medier der Zentropa-produsent Jens Aalbæk Jensen beklaget seg over at så mange av dagens skuespillere fjerner kjønnshårene med laserbehandling.

Dette er visstnok et problem som har gjort at Zentropa har ansatt en egen kjønnshårstylist, siden Lars von Trier foretrekker mer hårete sexscener i sine filmer.

Høres ut som rein bløff, men det betyr i hvert fall at promomaskineriet er i gang i forkant av utgivelsen av von Triers «Nymphomaniac» til sommeren.

Og jepp, i dag kom også det første offisielle promobildet fra filmen.

Til tross for filmens vovede tematikk er jo bildet (se øverst) ganske pyntelig, der det viser en mørbanket Charlotte Gainsbourg i en bakgate, minutter før Stellan Skarsgård finner henne og den ordentlige sexfortellingen kan begynne.

Von Trier og Charlotte Gainsbourg under innspillingen av «Antichrist»

Her er den offisielle plotbeskrivelsen fra filmen:

NYMPHOMANIAC er den lyse og poetiske historien om en kvinnes erotiske reise fra fødselen til hun er 50 år gammel, som fortalt av hovedkarakteren, den selvdiagnostisert nymfomane Joe. På en kald vinterkveld finner en gammelkjæreste, Seligman, en forslått og nær bevisstløs Joe i et smug. Etter å ha tatt henne til leiligheten sin pleier han henne, og han forsøker å forstå hvordan ting kan ha gått så galt. Han hører intenst på mens hun gjennom de neste åtte kapitlene forteller den mangefasetterte og assosiasjonsrike historien om sitt liv.

Planlagt premiere i Danmark blir 30. mai, og von Trier og hans produsenter håper garantert på verdenspremiere under Cannes-festivalen. Så får vi se om tidligere kontroverser kan ha ødelagt for danskens forhold til filmfestivalen, eller om alt nå er glemt.

Shia LaBoeuf, Christian Slater, Willem Dafoe og Jamie Bell er andre skuespillere med roller i filmen, som for øvrig også skal spilles inn i to versjoner – en usensurert versjon, og en tilpasset et noe mer bluferdig publikum.

  • Her kan du for øvrig leie «Melancholia». Her kan du leie «Antichrist».