Martin Scorseses kommende «The Wolf of Wall Street» (norsk kinopremiere 31. januar) er en oppvisning i eksess, grådighet, seksuell løssluppenhet og generelt tvilsom moral.

Det er også den filmen i historien der ordet «fuck» går igjen flest ganger, ifølge Variety.

506 ganger blir ordet brukt i løpet av filmen – ofte av filmens hovedkarakter Jordan Belfort(spilt av Leonardo DiCaprio), en svindlersk Wall Street-type som snusket til seg en hel haug med penger mens han pleide dop- og sexavhengighet på 90-tallet.

Den forrige rekorden hadde Spike Lees «Summer of Sam», som brukte ordet 435 ganger – men siden «The Wolf of Wall Street» varer i tre timer (20 minutter lenger enn Lees film fra 1999) var det kanskje ikke så unaturlig at rekorden stod for fall.

Scorsese er for øvrig glad i bannskap – både «Casino» og «Mafiabrødre» befinner seg på topplista, med henholdsvis 422 og 300 gjentakelser av «f»-ordet.

Amerikanske sensurmyndigheter er selvfølgelig ikke særlig glade i slikt, og ga «The Wolf of Wall Street» 17-årsgrense (filmen er foreløpig ikke vurdert av Medietilsynet her hjemme).

«The Wolf of Wall Street» bygger på en sann historie, og forteller historien om Jordan Belfort, en aksjemegler som blir rik i en fei via lyssky virksomhet – og roter alt bort på prostituerte, enorme fester, ved å drive dvergkasting i kontortida og på å kjøpe (og seinere krasje) luksusyachter og helikoptre.

Historien er totalt spinnvill, og i etterkant har både Scorsese og Leonardo DiCaprio blitt anklaget for å glorifisere historien til Belfort – en fyr som utvilsomt har gjort mye skade. Er filmen like mye en feiring av disse folkas livsstil som en kritikk av den?

Både DiCaprio og Scorsese har de siste dagene vært ute i mediene og advart mot å tolke filmen som en hyllest til grådighet.

– Etter min oppfatning er filmen en kritikk av dette universet. Vi liker ikke disse folka, skjønner du hva jeg mener? Men vi gjorde et bevisst valg ved å gi publikum et ordentlig innblikk i hva slags liv disse folka levde, for å gi muligheten til å forstå noe om verden vi lever i, sier DiCaprio til The Hollywood Reporter.

Belfort selv tjener visstnok ikke én krone på filmen (til tross for at den bygger på to av hans selvbiografier). Manuset til «The Wolf of Wall Street» er for øvrig skrevet av Terence Winter, serieskaperen bak «Boardwalk Empire» og en av hovedmanusforfatterne og produsentene bak «The Sopranos».