David Simon – mannen bak «The Wire» og «Treme» – lager enda en serie for HBO. Denne gangen er det snakk om en miniserie ved navn «Show Me A Hero».

Med seg på laget har han fått Catherine Keener («Capote», «Captain Phillips») og Oscar Isaac («Inside Llewyn Davis», kommende «Star Wars»), melder THR.

Miniserien er basert på Lisa Belkins bok med samme navn, en sakprosa-fortelling om kommunale boliger i USA fra 80-tallet og fram til nå. I likhet med Simons tidligere by-prosjekter vil også dette omhandle raseproblematikk.

Han har skrevet manuset sammen med manusforfatter William F. Zorzi («The Wire»), som sluttet som avisredaktør i 2002 for å arbeide på nettopp dette prosjektet.

David Simon

Historien i serien omhandler en ung borgermester som skaper oppstuss da han vil starte et kommunalt boligprosjekt midt i et rikere, hvitt boligområde.

Isaac skal spille Nick Wasicsko, basert på den ekte Yonkers-borgermesteren med samme navn. Keener skal spille Mary Dorman, en huseier i området.

David Simon har også arbeidet på miniserier for HBO tidligere, som Emmy-vinneren «Generation Kill» – om soldater i kamp i Irak i 2003.

Ingen nyheter om den «episke CIA-serien» han har lyst til å lage – kanskje han fremdeles ikke får lov?

Andre skuespillere er ikke klare ennå, og «Show me a hero» har heller ikke fått noen dato hittil. Det er Paul Haggis («Crash») som skal regissere de seks episodene for HBO.