Det kommer kanskje ikke som noe overraskelse at «The Walking Dead»-skaperne og kabel-kanalen AMC har tro på den kommende spinoff-serien, som foreløpig går under kodenavnene «Cobalt» og «Fear the Walking Dead»:

«The Walking Dead» slår fortløpende nye seerrekorder på amerikansk kabel-tv, sist under premieren av sesong fem i fjor høst med over 22 millioner seere.

AMC har ifølge Deadline derfor like godt gitt grønt lys for hele to sesonger av «Cobalt» – noe som matcher taktikken kanalen kjørte med «Better Call Saul» etter en viss «Breaking Bad»-suksess.

Den første sesongen av «Cobalt» vil bestå av bare seks episoder, slik «The Walking Dead» også gjorde i sin tid, med planlagt oppstart på sensommeren – og en påfølgende sesong to en gang i løpet av 2016.

Mest sannsynlig vil dette matche sendeskjemaet til «The Walking Dead», slik at man ikke trenger å gå altfor lenge uten en zombie-fix. Det er foreløpig ikke kjent hvor norske seere kan få sett den nye serien, som distribueres internasjonalt av AMC Global – «The Walking Dead» går i dag på tv-kanalen FOX.

Hvor mange zombier vi får se i starten av «Cobalt» er imidlertid usikkert. Serien finner sted et stykke i tid før «The Walking Dead», før zombieutbruddet har startet på alvor – et mer kjent scenario fra mange år med zombiefilmer.

cobalt2

I all hovedsak vil vi følge en Los Angeles-familie, der mor og far spilles av henholdsvis Kim Dickens (sist sett som journalist i «House of Cards» og politikvinne i «Gone Girl») og Cliff Curtis («Once Were Warriors», «Die Hard 4.0»).

«The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman er ombord også på den nye spinoff-serien, sammen med andre nøkkelpersoner som Gale Anne Hurd, Greg Nicotero og David Alpert. Showrunner er Dave Erickson («Sons of Anarchy», «Marco Polo»).

– Vi tar oppgaven med å bygge en tilfredsstillende følgeserie til den mest sette tv-serien ekstremt seriøst. Helt fra vi begynte med «The Walking Dead» på AMC, har vi stilt spørsmål om hva som foregår andre steder under zombieapokalypsen, og hvordan det så ut straks resten av verden ble «bitt». Gjennom denne nye serien vil vi finne ut av dette, sier Charlie Collier i AMC ifølge Deadline – som åpenbart ikke er helt blottet for «glimt i øyet»:

– Vi følger respektfullt oppfordringen fra Monty Python om å hente ut (resten av) våre døde.

Disclaimer: Filter eies av samme selskap som Newslab, som gjør oppdrag på vegne av blant andre tv-kanalen FOX.