Akkurat slik «Game of Thrones»-skaper George R. R. Martin vet hvordan den pågående bokserien «En sang om is og ild» skal ende til slutt, har «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman like god oversikt over sitt eget fantasiunivers.

I et intervju med Entertainment Weekly forteller Kirkman nå at han har sett for seg et spesifikt punkt der det hele skal slutte – men er ikke sikker på hvor lenge det er til.

– Jeg vet absolutt hva det er jeg bygger opp til, sier Kirkman – og refererer åpenbart da til tegneserien tv-serien bygger på:

– Jeg vet ikke akkurat hvilken utgave det hele vil skje i, sånn sett, men jeg har laget et veikart som leder dit – og det er en veldig lang vei. Men jeg vet hva som befinner seg i enden, sier Kirkman.

twd

Tegneserieskaperen – som også er sterkt involvert i både «The Walking Dead»-tv-serien og den kommende søsterserien som nylig ble bestilt – visste helt fra starten hvordan historien skulle utspille seg et stykke inn i fremtiden.

– Jeg var alltid sikker på at jeg hadde mellom to og ti år med historiesykluser planlagt. Og for cirka et år eller to siden hadde jeg endelig spikret det jeg vil at skal være slutten.

Da vi skrev om «Game of Thrones»-slutten – som noen fans faktisk har gjettet – kikket vi inn i spåkulen og tippet noe sånt som «alle dør». Om vi også skal tippe på slutten av «The Walking Dead», blir vel ikke svaret så veldig annerledes.

Med mindre det utrolige skjer og de overlevende finner en eller annen form for kur?

At mange kommer til å dø, er imidlertid hevet over enhver tvil. Og hvem som dør først i tv-serien, vil vi snart få vite når sesong fem av «The Walking Dead» starter opp i oktober – i Norge på FOX den 13. oktober. Her er traileren: