Vi fikk først høre om muligheten for en forløper til «The Shining» i fjor sommer, da Warner Bros. hyret inn produsent og manusforfatter Laeta Kalogridis for å forsøke å gi svar på spørsmålet: Hva skjedde egentlig på Overlook Hotel før familien Torrance ankom?

Kalogridis har jobbet med en pitch siden da, og har tydeligvis kommet opp med noe Warner har likt. For nå har filmstudioet bestemt seg for å gå videre med prosjektet, og har hyret inn Glen Mazzara (til venstre i bildet øverst) for å skrive manuset.

Mazzara er kanskje mest kjent for å ha jobbet som showrunner på «The Walking Dead» i to sesonger, før han forlot skuta etter å ha havnet i en kreativ krangel med AMC (mer om det bråket her).

Sjansen for at filmen aldri blir noe av er jo definitivt til stede fremdeles, og det er nok endel purister som krysser fingrene for det. Men kanskje er Mazzaras navn også nok til å vekke nysgjerrigheten hos noen?

Nøyaktig hva «The Shining»-forløperen skal handle om er ikke sikkert, men Slashfilm spekulerer vilt i at vi nå får historien om Charles Grady – som jobbet med å passe på hotellet før Jack, og som lyktes i å slakte sin kone og datter. Gradys gjenferd dukker jo opp i «The Shining»:

At det er mange åpne spørsmål knyttet til «The Shining» er i hvert fall utvilsomt, og er du interessert bør du definitivt sjekke ut dokumentaren «Room 237», som vi nylig slapp på Comoyo.

Her får fem «The Shining»-fanatikere muligheten til å lufte sine teorier rundt alle de skjulte meningene i filmen. Les vår anmeldelse her.

Stephen King (som ikke likte Stanley Kubricks film) jobber for tida med en oppfølgerbok til «The Shining» kalt «Doctor Sleep», der vi får møte Danny Torrance som voksen.

Han er småskeptisk til planene om en forløper – men mest av rettighetsårsaker. For et par måneder siden uttalte han følgende til Entertainment Weekly:

And there’s some real question about what rights Warner Bros. does still have. The Shining is such an old book now that the copyright comes back to me. Arguably, the film rights lapse — so we’ll see. We’re looking into that. I’m not saying I would put a stop to the project, because I’m sort of a nice guy. When I was a kid, my mother said, ‘Stephen if you were a girl, you’d always be pregnant.’ I have a tendency to let people develop things. I’m always curious to see what will happen. But you know what? I would be just as happy if it didn’t happen.