SPOILERE UNDER HER

Folkens, det er offisielt:

Skuespiller og Filter-favoritt Lennie James forlater «The Walking Dead» for å i stedet dukke opp i forløper-serien «Fear the Walking Dead».

Nyheten kom via etterpåshowet «Talking Dead», hvor James dessverre ikke klarte å uttale navnet på den nye serien sin korrekt.

Sitat:

– Yeah, it’s me. I am joining the cast of «Fear of the Walking Dead».

Rollefiguren Morgan har på ingen måte er forsvunnet ut av «The Walking Dead» hittil i åttende sesong, men vil tydeligvis gjøre det i nær fremtid.

Her er den nye gjengen han skal jobbe med:

James forteller at han allerede har sagt adjø til de gamle kollegene sine, og ser ut som han nærmest brister av uhemmet entusiasme på vei inn i den nye (og seertalls-dalende) jobben:

Dermed har serien offisielt fått sitt eget overgangsvindu mellom sesongene, og således tatt nok et steg mot å bli en egen lagsport.

Folk benkes! Folk rykker opp eller ned i ligaer!

Som om ikke slutten av sjette/starten av sjuende sesong allerede hadde gjort det tydelig nok at «The Walking Dead» er mer opptatt av å være en oppvisningskamp enn en dramaserie.

Uansett, Morgan krysser over og det er… hurra? Uff? Mest av alt forvirrende?

Her er et par teorier om hvordan det kan utspille seg.

Teori 1: Morgan dør

Paul Tassi  i Forbes er ikke særlig fornøyd, og skriver i en kommentar at dette (sannsynligvis) betyr at Morgan vil dø i hovedserien.

Og at det er kjipt av hovedserien å forhåndsannonsere det som vil være et av de mest hjerterivende dødsfallene sine til fordel for litt drahjelp for lillebror-serien.

Pluss at det er sannsynlig at han da må være gærne-Morgan fra sesong tre igjen, siden en flashback-episode viste tida mellom det andre (og særdeles minneverdige) møtet hans med Rick og ankomsten i Alexandria.

Som var en fin greie i én episode, men antagelig ville vært litt slitsomt over en sesong.

Teori 2: Morgan er Moses

Imidlertid finnes det en annen mulighet, noe Brandon Davis hos Comicbook.com skisserer opp.

Man nærmer seg antagelig et tidshopp i «The Walking Dead» (nok et velkjent grep fra tegneserien), slik at alderen til Carl endelig blir litt mer troverdig og fortellingen kanskje får et friskt pust.

Det kan være at Morgan er borte fra serien etter tidshoppet, men ikke død – bare forflyttet vestover.

Den teorien får støtte i en uttalelse fra showrunner Scott Gimple, som sier at «fortellerkurven i åttende sesong har posisjonert Morgan for historien i «Fear the Walking Dead»».

Uansett vil det antagelig innebære et langt tidshopp for «Fear the Walking Dead», slik at de to seriene muligens vil nærme seg hverandre tidsmessig.

Til syvende og sist kan Morgan dermed bli mannen som leder «Fear the Walking Dead»-folkene til Alexandria og dermed smelter sammen de to seriene til én stor klump.

Hvilke muligheter!

Send oss gjerne brevpost om hvordan det løser seg til slutt.