Historien om innspillingen av zombiefilmen «World War Z» med Brad Pitt kan fort vise seg å bli mer interessant enn selve filmen.

The Hollywood Reporter hadde i sommer en veldig artig gjennomgang av filmens historie, som inkluderer en velmenende, men litt for puslete regissør (Marc Forster), budsjettoverskridelser som kommer ut av kontroll, og et mektig studio (Paramount) som henter inn stadig nye folk for å gjøre omskrivinger av manus og ta kreative beslutninger som overkjører regissøren totalt.

Alt dette er jo veldig synd, for boka «World War Z», skrevet av Max Brooks i 2006, regnes for å være en nyere klassiker i sjangeren.

Filmen skulle opprinnelig ha kommet ut nå i desember, men er utsatt til neste år etter at Paramount forlangte at en rekke scener måtte spilles inn på nytt (de hyret også inn «Prometheus»-manusforfatter Damon Lindelof for å skrive om en stor del av filmens tredje akt).

Og nå får vi altså se den første traileren fra filmen – trykk play i videovinduet øverst.

Det er vel ikke så lett å gjøre seg opp noen bestemt mening om dette ut fra traileren – det ser på én måte ut som en ganske standard dommedagsfilm, der zombiene definitivt er av typen som har løpeferdigheter. Også er det horder av dem!

«World War Z»-boka er et tydelig politisk verk som bruker zombiesjangeren til å stille spørsmål ved en rekke spørsmål knyttet til amerikansk utenrikspolitikk, men om dette også kommer fram i filmen er fremdeles et åpent spørsmål.

Pitt spiller FN-arbeideren Gerry Lane, som arbeider for å stanse det enorme zombieutbruddet som har rammet og ødelagt flere nasjoner allerede. Men som vi ser, er utbruddet i ferd med å komme hjem til ham og true både hans og familiens eksistens.

Andre skuespillere i filmen er Mirielle Enos, Bryan Cranston, Matthew Fox, James Badge Dale, Elyes Gabel og David Morse.

Zombiesjangeren er jo mer levende (eh) enn noensinne, ikke minst takket være «The Walking Dead».

Som en bonus til slutt tar vi derfor med enda en ny trailer fra en zombiefilm, men denne gangen er det faktisk snakk om en romantisk komedie (!).

«Warm Bodies» er regissert av Jonathan Levine («50/50», «The Wackness»):