Serieskaperne bak «The Simpsons» planlegger å drepe en viktig rollefigur i animasjonsseriens neste sesong, et endelikt som egentlig skulle komme denne sesongen.

I et intervju med TVLine sammenligner produsent Al Jean det gladelig med en viss episode (spåilere på den linken, seff) av en viss HBO-serie ved å døpe det «The Yellow Wedding».

Samtidig hintes det hardt til hvem det er som vil havne under torva.

– Rollefiguren som dør blir spilt av en skuespiller som vant en Emmy for den rollefiguren, forteller Jean i intervjuet, og sier videre:

– Folk som har skrevet om det sa at vi skulle drepe en «ikonisk» rollefigur. Jeg vil gjerne si at det er en bra rollefigur, men jeg har aldri brukt ordet «ikonisk».

I en tidligere sak har TVLine listet opp alle skuespillerne som har vunnet en Emmy for serien:

Nancy Cartwright som Bart, Jackie Mason som Rabbi Krustofsky, Julie Kavner som Marge, Patty, Selma og mora til Marge, Yeardley Smith som Lisa, Marcia Wallace som Edna Krabappel (som gikk bort i serien da Wallace døde i fjor), Anne Hathaway som prinsesse Penelope, Kelsey Grammer som Sideshow Bob, Dan Castellaneta som Homer Simpson og bestefar Simpson, samt Hank Azaria som Apu.

Imidlertid har de to sistnevnte stemmeskuespillerne også dratt inn Emmy-priser for «forskjellige rollefigurer».

Det betyr i praksis betyr at lista over potensielle ofre for manusforfatternes pennesverd er mye, mye lengre – selv om Hank Azaria ifølge The Guardian skal ha påstått at ingen av hans rollefigurer er i fare.

Det er ikke første gang et stunt av denne typen gjøres av en animasjonsserie på Fox – i fjor gjorde «Family Guy» noe lignende, til en god del harme fra fansen.

Av mer nærliggende sprell fra serien finner vi førstkommende søndags Lego-episode «Brick Like Me», hvor Homer Simpson våkner opp i et alternativt univers hvor alt er bygget av de kjente klossene.

– Til tross for all innsatsen som er lagt inn i episodens utseende er den fortsatt skrekkelig umorsom, ingen av vitsene i traileren treffer i det hele tatt, skriver Kevin Jagernauth hos The Playlist.

– Vi vil holde oss til de første ti sesongene og huske de gode årene, takk.

Han er ikke alene om det synspunktet, og det gjenstår det å se om de mange seerfrieriene fra «The Simpsons» (i fjor forsøkte de seg også på en «tidsriktig» YOLO-episode i fjor, samtidig som familien Simpson møtte familien Griffin i en «Family Guy»-spesial) er nok til å få tidligere fans til å skifte mening.

Kvaliteten i serien har lenge vært gjenstand for kritikk av typen Jagernauth kommer med, og seertallsmessig er den et sakte synkende skip (selv om folk fortsatt ser ut til å like introene hvor alt fra 30-tallets Disney-animasjon til «Hobbiten»parodier og skrekkfilmbonanzaer har dukket opp).

På ti år har serien falt jevnt og trutt fra å kunne dra over ti millioner seere hos moderkanalen Fox per episode til et historisk lavpunkt på 3.4 millioner sist søndag for episoden «What To Expect When Bart’s Expecting».

Nå kan det selvsagt være at dette sier vel så mye om skiftende seervaner i USA enn om interessen for «The Simpsons» – den siste episoden var ifølge A.V. Club det nest mest sette programmetFox den kvelden.