«The Simpsons» har i løpet av sin 24-årige levetid stadig blitt hyllet for sine smarte popkulturelle referanser.

Men i episoden «Steal this Episode» (for øvrig beskrevet som en av de beste på lenge), som ble vist på amerikansk tv forrige søndag, hadde manusforfatterne kanskje bommet litt.

Og dermed fikk de verdens metalfans på nakken.

Å kalle Judas Priest et «death metal»-band låter kanskje ikke som noen kardinalsynd i utgangspunktet, men for den mest ivrige metalfansen er slike detaljer viktige.

I korthet skjer dette i episoden: Bart lærer Homer å laste ned filmer ulovlig via nettsiden The Bootleg Bay, og snart kommer den gule familien i klammeri med FBI.

Simpsons

Homer forsøker da å søke asyl ved den svenske ambassaden, hvorpå FBI dukker opp sammen med Judas Priest i et forsøk på å skremme dem ut av ambassadebygningen ved hjelp av lydtortur.

– Det er bare en sikker måte man kan få rømlinger ut av en utenlandsk bygning på. Ved å spille death metal på høyt volum, sier FBI-agenten.

Hvorpå Judas Priest setter i gang med «Respecting the Law», en nyversjon av heavy metal-klassikeren «Breaking the Law» (1980).

The Guardian skriver at reaksjonene fra metalmiljøet var mange.

– Det ville sikkert ikke vært særlig sannsynlig at Opeth, Amon Amarth eller Entombed skulle vært på «The Simpsons» i stedet for Judas Priest. Likevel ville det vært en god idé å ikke kalle en 33 år gammel sang som spilles på klassiske rockstasjoner for «death metal», skriver for eksempel Metal Insider.

– Det gjør meg gal når tv-serier eller filmer har store, dumme og unøyaktige referanser til metal for å få folk til å le, skriver Stereogum.

Nå har i hvert fall «The Simpsons» anerkjent feilen. I den tradisjonsrike introen til episoden som ble sendt søndag, skrev nemlig Bart følgende på tavlen: «Judas Priest is not Death Metal».

Da har han forhåpentlig lært.

Judas Priest-fansen ser for øvrig fram til 2014, da bandet kommer med ny plate – og til våren legger de ut på en større turné.

Den 25. sesongen av «The Simpsons» starter opp på Viasat 4 til søndag.