– I don’t hold hands… I hold money.

Slik introduserte Dwayne «The Rock» Johnson det nye samarbeidsprosjektet sitt med Mark Wahlberg Twitter sist fredag, akkompagnert av et foto fra innspillingen.

HBO-serien «Ballers» fra det amerikanske fotballmijøet blir den tidligere fribryterens første store tv-rolle.

Ifølge Deadline spiller Johnson hovedrollen som Spencer Strasmore, en pensjonert fotballspiller, noe som på mange måter er en retur til røttene for The Rock, som spilte college-fotball i tida før wrestling-karrieren.

Foruten Johnson dukker også «CSI Miami»-fjesene Omar Benson Miller og Taylor Cole opp i ledende roller, sammen med John David Washington (sønn av Denzel Washington) og Rob Corddry, kjent fra «The Daily Show» og «Children’s Hospital».

Det ser foreløpig ikke ut til at Wahlberg har noen rolle i serien, som er skrevet av Wahlberg’s manager Steve Levinson.

Ifølge Deadline oppsto tv-samarbeidet mellom de muntre muskelmennene Marky Mark og The Rock da de spilte sammen i Michael Bay’s «Pain & Gain», en actionfilm fra kroppsbyggermiljøet basert på en sann historie.

Det er en potensielt gøyal serie, men likevel er ikke alle helt overbevist om at dette vil bli tv-gull.

Mark Wahlberg har produsert «Entourage» og «Boardwalk Empire» for HBO. En av dem er fantastisk, den andre er «Entourage», skriver Jeff Sorensen hos Uproxx.

Ut ifra handlingen og lengden på episodene (en halv time) ser det ut til at formen kan minne om nettopp «Entourage» (som forøvrig er på god vei til å bli film nå), så det er alle sjanser for at Sorenson ikke setter PVR-boksen sin på opptak med det første.

– Jeg vedder på at hver sesong handler om hvorvidt Dwayne Johnson’s rollefigur kan spille fotball igjen eller om han bare burde gjøre reklame- og promojobber. Kanskje begynne med skuespill?

Sorenson er ikke den enste som kjenner en nagende uro ved tanken på ukentlige The Rock-visitter i tv-ruta.

Sean Rueter hos wrestling- og MMA-nettstedet Cageside Seats stiller spørsmål ved om «Ballers» kan sette en stopper for Johnson’s plan om å returnere til bryteringen hvor han for alvor ble kjent.

– Sjefene bak filmer og tv-serier vil ønske å beskytte investeringen sin i Dwayne Johnson, spesielt etter skaden han fikk da han jobbet med John Cena under WrestleMania 29. Samtidig beveger han seg mer og mer inn i rollen som investoren bak sine egne prosjekter. Dwayne Johnson kan nok være mer villig til å la The Rock hausse opp millioner av tilskuere i en WWE-ring enn dresskledte folk hos Disney er.

Johnson’s «Hercules: The Thracian Wars», hvor han spiller mot blant andre Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann, dukker forøvrig opp i juli, og skuespilleren er nå i gang med innspillingen av «Fast & Furious 7».

Den skal ut i 2015, og ifølge World Car News har teamet bak filmen nylig skutt scener i Abu Dhabi.

I januar ble det også klart at Johnson’s avdøde «Fast & Furious»-kollega Paul Walker også vil være med i den sjuende filmen.

Regissør James Wan og manusforfatterne jobber nemlig med en omskriving av manuset som vil la dem benytte scenene som allerede var spilt inn da Walker døde.

Ifølge The Hollwood Reporter er det også klart at Walker’s rollefigur ikke skal dø i filmen, men heller gå av med pensjon på en måte filmskaperne håper vil tilfredstille fans av serien.