Stephen Kings romanserie «The Dark Tower» (også kjent som «Det mørke tårn») veier tungt med 4250 sider med fantasy, grøss og western.

Det vanvittig omfattende kildematerialet har skapt problemer for tungvektere som Universal, Warner Bros. og HBO, som alle har forsøkt å filmatisere romanene som film og tv-serie – dog uten særlig hell.

Nå ser det ut til at revolvermannen Roland Deschains siste sjanse ligger hos Netflix.

I et intervju med Stuff forteller Netflix’ programsjef Ted Sarandos at han ikke vil avvise ideen om å utvikle «The Dark Tower» med regissør Ron Howard i spissen.

– Jeg har faktisk snakket med Ron om det. Da jeg gjorde det, var HBO stadig involvert, men det er de ikke lenger. Når «Arrested Development» er ferdig skal vi snakke om det.

Og snakk er nettopp hva som har preget prosjektet gjennom årene.

Første gang en filmversjon av «The Dark Tower» ble diskutert var i 2007. Det var midt i «Lost»-æraen, så selvfølgelig var det J.J. Abrams og Damon Lindelof som skulle ta for seg Stephen Kings verk.

Men etter «Lost»-finalen i 2010 hadde Abrams og Lindelof kommet på andre tanker.

I stedet ble Ron Howard hentet inn med støtte fra Universal Pictures og Univeral Television. Tanken var at «The Dark Tower» både skulle resultere i en filmtrilogi og en tv-serie som skulle flettes inn mellom filmene. Et snaut år etter annonseringen valgte imidlertid Universal å droppe prosjektet helt.

Så kom HBO på banen. Og siden Warner Bros. tilhører samme konsern, begynte man så smått å jobbe på første etappe om Howards ambisiøse plan om både filmer og tv-serie. Men til slutt takket Warner Bros. nei, og senere forlot også HBO prosjektet – hvilket leder oss fram til nåtid.

At Netflix har stor investeringsvilje, har vi visst hele tiden. Til sammen har de to første sesongene av «House of Cards» kostet dem over 600 millioner kroner – til sammenlikning hadde sesong tre av «Game of Thrones» en prislapp på drøyt 300 millioner.

Det ville likevel være en liten maktdemonstrasjon av Netflix, om de klarte å snappe opp en serie som Universal, HBO og Warner har vært tvunget til å si nei til på grunn av prislappen.

Så er spørsmålet bare om Netflix’ lommer er så dype at Ted Sarandos tør å kaste seg ut i det.