«The Crow» vil alltid bli forbundet med den tragiske ihjelskytingen av Bruce Lee-sønn Brandon Lee under filminnspillingen. Men Alex Proyas tegneseriefilm fra 1994 var også skikkelig håndverk, med en for sin tid voksen tone og uventet mørke.

Med tanke på superheltfilmenes suksess de siste årene kommer det neppe som et sjokk at det snakkes om en remake av «The Crow».

De siste fire årene har folk som Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Channing Tatum og James McAvoy dukket opp som kandidater til å spille musikeren Eric Draven, som på Halloween reiser seg fra graven for å kreve sin hevn.

Ifølge The Wrap kan det nå virke som om Tom Hiddleston («The Avengers») seiler opp som hovedrollekandidat. Og med en fyr som Hiddleston på plass, kan den nyansatte regissøren F Javier Guttierez («Tres días») begynne å legge kabal fram til innspillingen forhåpentlig starter i høst.

     Bonus: En kråkekvartett

Etter suksessen til «The Crow» ble det laget fire mislykkede oppfølgerforsøk:

1996«The Dark Knight»-manusforfatter David S Goyer skriver «The Crow: City of Angels», men tar siden avstand fra filmen når den ikke blir slik han hadde tenkt seg. Hovedrollen ble spilt av sveitsiske Vincent Perez, som senere dukket opp som Broder Guilbert i «Arn».

1998 – I kjølvannet av oppfølgerfloppen dukket The Crow (Mark Dacascos) opp på kanadisk tv. Men den kortlivede tv-serien «The Crow: Stairway to Heaven» ble tvunget ned i graven allerede etter førstesesongen.

2000 – Før Kirsten Dunst klinte med Spider-Man hjalp hun The Crow (spilt av Eric Mabius) i lavbudsjettfilmen «The Crow: Salvation».

2005 – Som en siste dødskrampe, eventuelt som en morbid spøk, lot man avdankede Edward Furlong sminke seg som en kråkeklovn i «The Crow: Wicked Prayer». Filmen har 0 prosent på Rotten Tomatoes.